Kütahya'nin Vefa Mahallesi'nde Kentsel Dönüsüm Basladi

Kütahya’nin Vefa Mahallesi’ndeki kentsel dönüsüm projesi basladi. Temel atma töreninde konusan Baskan Isik, “Mahallemize hayirli olsun, darisi diger etaplara ve diger mahallelerimize” dedi.

Kütahya'nin Vefa Mahallesi'nde Kentsel Dönüsüm Basladi
Altyapidan üst yapiya kadar birçok alanda Kütahya’miza deger katacak ve gelecege emin adimlarla götürecek projeleri gerçeklestiren Kütahya Belediyesi’nin is birligiyle hayata geçirilen Vefa Mahallesi Kentsel Dönüsüm projesinin temeli, Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik tarafindan atildi. 100 bin metrekare alan üzerinde baslayan proje kapsaminda, 395 adet 2+1, 100 adet 3+1 ve 5 adet kapici dairesi olmak üzere 500 adet daire yapilacak. 1 adet cami ve 20 adet is yerinin olacagi projede, 48’i engelli, 559 araçlik otopark da yer alacak.

Temel atma töreninde konusan Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, “Çok hayirli olacagina inandigimiz bir temel atma törenindeyiz. 2012 yilinda Bakanlar Kurulu karariyla Kütahya’mizin merkezinde toplam 500 hektarlik bir alan riskli alan ilan edilerek içinde Vefa Mahallemizin de bulundugu 4 mahallemiz önceki belediye yönetimleri döneminde kentsel dönüsüme tabi tutulacak sekilde kararlar alinmisti ama 2019 yilina kadar maalesef bu alanda ciddi bir adim atilmadigini üzülerek is basina geldigimizde ögrendik. Su anda üzerinde bulundugumuz yaklasik 100 dönümlük alan Belediyemize ait bir alandi. Bu alani Milli Emlak Müdürlügümüz araciligiyla Milli Emlak Genel Müdürlügü’ne takas usulüyle verip oradan TOKI’nin ücretsiz olarak almasini ve bu sayede bugün ilk etaptaki toplam 495 konut, 5 kapici dairesi, 1 cami ve is yerlerinden olusan 1. etap temelinin atilmasina vesile olduk. Bu insallah baslangiç. Bundan sonra da buna yakin adalardan baslamak üzere anlasma saglandiginda, ada bosaldiginda öbür etaplarin da devam edecegi bir sürecin baslangici. Kentsel dönüsüme tabii tutulacak toplam 12 mahalle ve 9 dere yatagi en geç 20 yil içerisinde yerel yönetimlerin de önderliginde yapilacak islerle kentsel dönüsüme tabii tutulmasi gerekiyor. Bu 20 yilin yaklasik 10 yili geride kaldi. Önümüzdeki 10 yil içerisinde diger mahallelerimizle beraber bu riskli alandaki konutlarin yenilenmesi saglanmis olacak. Geçen yil gerek insaat maliyetlerindeki artis gerekse piyasalardaki dalgalanma nedeniyle bir gecikme yasandi ama simdi sükürler olsun yeniden yapilan ihaleler sonucunda Leda Grup en uygun teklifi vererek burada insaata basladi.

Bu noktaya gelmemizde emegi geçen basta Belediyemiz çalisani degerli mesai arkadaslarim olmak üzere, TOKI Baskanimiz ve bürokratlarina, Çevre ve Iklim Degisikligi Bakanimiz ve Cumhurbaskanimiz olmak üzere, Türkiye’de sosyal konut projesiyle de son dönemde hizli bir kentsel dönüsüm atagini yapan tüm yetkililerimize ve emegi geçen tüm çalisanlara tesekkür ediyorum. Saglikli, sihhatli, kazasiz ve belasiz bir insaat sezonu diliyorum. Insallah önümüzdeki yilin sonuna dogru bittiginde anahtar teslim törenini Rabbim hepimize görmeyi nasip eder. Mahallemize hayirli olsun, darisi diger etaplara ve diger mahallelerimize olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA