Kilometrelerce Yol Katederek, Köylülere 'Sifa' Götürüyorlar

Bolu’nun Mudurnu ilçesindeki Uzunçam köyünde hastaneye gidemeyen vatandaslar için mobil saglik ekipleri devreye girdi. Köye giden saglik ekipleri, vatandaslari tek tek muayene etti.

Kilometrelerce Yol Katederek, Köylülere 'Sifa' Götürüyorlar
Bolu Il Saglik Müdürlügü, hastaliklarin erken teshisi ve hastaneye gelmekte güçlük çeken vatandaslar için "Saglikli Hayat Için Bizim Köyde Bulusuyoruz" projesi baslatti. Proje çerçevesinde olusturulan mobil saglik ekibi, köylere giderek vatandaslari saglik kontrolünden geçiriyor. Bu çerçevede, Mudurnu’nun Uzunçam köyüne gelen mobil saglik ekibi, köy odasinda vatandaslari muayene etti. Yasli ve yatalak hastalar ise evlerinde kontrol edildi. Daha ileri seviyede muayene ve tedavi ihtiyaci olan vatandaslar için de randevu olusturuldu.

"Allah razi olsun"

Muayene olan 83 yasindaki Fahriye Ilkhan, "Allah razi olsun. Ben bu yasimda gidip gelemezdim, hepsinden Allah razi olsun" dedi.

Hizmetten memnun kaldiklarini söyleyen Uzunçam Muhtari Suat Özgicir, "Köyümüzde saglikli yasam için bizim köyde bulusan doktorlarimiza, kaymakamimiza tesekkür ederim" seklinde konustu

"Hekimler muayenelerini ve kanser taramalarini yapacak"

Projenin ilk ayaginin Göynük ilçesindeki Güney Çalica köyünde yapildigini söyleyen Il Saglik Müdürü Muhammed Emin Demirkol, "Bugün de Mudurnu’nun en uzak köyü Uzunçam köyündeyiz. Uzman doktorlarimiz ile bugün burada muayeneler yapacagiz. Saglikli hayat için hem korunma ve teshis, hem de tedavi planimizi tam gün olarak yapmayi planliyoruz. Uzman hekimler muayenelerini ve kanser taramalarini yapacak. Dis taramalarimiz olacak. Yine her yerde oldugu gibi, köylümüz bizi burada da güzel karsiladi. Sayin kaymakamimizin da riyasetinde, biz onlarin o sicak gönüllerinde misafir olduk" dedi.



"Uzunçam köyünde küçük bir hastane kurmus olduk"

Mudurnu Kaymakami Fatih Çevik ise "Il ve ilçe merkezlerine uzak olan köylerimizden birisi olan Uzunçam köyünde küçük bir hastane kurmus olduk. Hastaneye gitmeyen gidemeyen, aklina gelmeyen, ’Bekleyelim’ diyen vatandaslarin hepsine saglik çalisanlarinin katilimiyla bugün burada hizmet sunuyoruz. Bu projeyi hazirlayan, bu bölgeye katkida bulunan, projenin vatandasimiza ulasmasinda emegi geçen sayin valimize, il saglik müdürümüze ve saglik çalisanlarimiza tesekkür ediyorum. Projenin faydali oldugunu düsünüyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA