Istanbul'da PKK'nin Gençlik Koluna Operasyon Açiklamasi 12 Gözalti

Istanbul’da, bölücü terör örgütü PKK/KCK’nin gençlik yapilanmasi DGH’ya yönelik gerçeklestirilen operasyonlarda, eylemleri organize eden ve örgütün kirsal kadrosuna eleman toplayan 12 süpheli yakalandi.

Emniyet kaynaklarina dayanan bilgilere göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü Istihbarat Sube Müdürlügü ve Terörle Mücadele ekiplerinin bölücü terör PKK/KCK ve onun Suriye kolu PYD/YPG’nin faaliyetlerinin desifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yeni bir çalisma gerçeklestirdi.

Savcilikça yürütülen sorusturma çerçevesinde haklarinda PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapilanmasi Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) içerisinde faaliyet gösterdikleri belirlenen, düzenlenen yasadisi eylemleri organize ettikleri ileri sürülen ve örgüt adina kirsal alana eleman aktarimi faaliyetlerinde bulunduklari öne sürülen 12 süpheli tespit edildi.

Yapilan teknik ve fiziki takibin ardindan bu sabah operasyon için dügmeye basildi. Sabah saatlerinde Istanbul’da 8 ilçede belirlenen 16 ayri adrese yönelik düzenlenen es zamanli operasyonlarda, zanlilarin tamami yakalanarak gözaltina alindi. Bu kisilerin adreslerinde yapilan aramalarda 1 ruhsatsiz tabanca, 9 milimetre çapinda 57 mermi, çok sayida dijital materyal ve yasakli yayin ele geçirildi.

Gözaltina alinan 12 PKK mensubu, ifadeleri alinmak üzere Istanbul Terörle Mücadele Subesine getirildi.

Zanlilar ile ilgili baslatilan tahkikat islemlerinin devam ettigi aktarildi.
Kaynak: İHA