Isçiler Yeni Asgari Ücretten Memnun

Cumhurbaskani tarafindan açiklanan 2023 asgari ücretini degerlendiren Kayserili isçiler, yapilan zamdan memnun olduklarini söyledi.

Isçiler Yeni Asgari Ücretten Memnun
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan 2023 yili asgari ücreti 8 bin 506 TL olarak açiklandi. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde çalisan isçiler de degerlendirmelerde bulunarak, 8 bin 500 TL’den memnun olduklarini söyledi.

Yeni ücretin iki tarafa da hayirli olmasini dileyen bir çalisan; "Asgari ücret iyi oldu, gerçekten güzel oldu isçiler için. Ama burada isverenleri de düsünmek lazim. Onlar bir isçiye ayda 12 bin TL’ye yakin para ödeyecek. Hayirli olsun" ifadelerini kullandi. Bir diger çalisan da sükür ederek; "Beklentimiz yüksekti ama buna da sükür. 8 bin 500 TL ideal, buna da sükür" dedi.

"Bizce sikinti yok"

Asgari ücreti degerlendiren bir diger isçi de açiklanan rakamin uygun oldugunu ancak fahis fiyata mal satilmamasi gerektigini söyleyerek; "Asgari ücret çalisanlara da isverenlere de iyi oldu. Devletimiz de bunu öngördü. Baskanimiz bunu uygun gördüyse bizce de bir sikinti yok. Ama insallah dilegim su; fahis fiyata mal satan insanlar insallah satmaz" diye konustu.

Kaynak: İHA