Her Gün Yüzlerce Ögrencinin Hayalini Gerçeklestiriyor

Erzurumlu genç is insani Ferit Kaya, ilçe ve köylerinde egitim-ögretim gören ilkokul ve ortaokul ögrencilerini ögretmenleri esliginde her gün minibüslerle kent merkezine getiriyor ve burada unutulmaz bir gün yasatarak hayallerini gerçeklestiriyor. Ferit agabeyleri ile tarihi yerleri gezip, sinemaya giden, eglence merkezinde hosça vakit geçiren ögrenciler, lüks lokantalarda yemek yiyerek günü noktaliyor. Kaya, "Valimiz ve Kaymakamimiz benim en büyük destekçim" dedi.

Her Gün Yüzlerce Ögrencinin Hayalini Gerçeklestiriyor
Ferit Kaya, her yil oldugu gibi bu yil da bin ögrenciyi Erzurum’la bulusturma projesini sürdürüyor. Her hafta sonu 200 kisilik gruplar halinde minibüslerle Erzurum’a getirdigi ögrencilere masallardaki gibi bir gün yasatan Kaya, bugüne kadar 4 bin ögrenciye bu imkani sagladigini söyledi.

Geleneksel hale getirdigi "Her sey onlar için" projesi baglaminda ögrencileri ögretmenleri ile Erzurum’a getiren Kaya, onlara bizzat kendisi rehberlik ediyor. Ögrencilere sehrin tarihi ve kültürel mekanlarini gezdirip, kisin kis sporlarinin yapildigi tesisleri yazinda tarihi yerlere götürüyor. Ögrencilere kisin kayak yazin da buz pateni ile kaydiran Kaya güzel bir yemegin ardindan gittikleri alis veris merkezlerinin oyun parklarinda saatlerce egleniyor ve sinemaya gidiyor. Günün yorgunlugunu gittikleri lüks lokantalarda gönüllerinin istegi yemek ve tatlilari yiyerek yapan Ferit agabeylerinin boynuna sarilip tesekkür ederek evlerinin yolunu tutuyor.

Bölgede dogup büyüdügü için çocuklarin sorunlarini ve neler istedigini çok iyi bildigini belirten Ferit Kaya, "Valimiz Okay Memis ile ilçe Kaymakami Muammer Saridogan geldikleri günden bu yana her zaman yanimizda oldular. Emekleri çok büyük. Ne kadar tesekkür etsem azdir. Çocuklar gülsün diye ne kadar mücadele etsek azdir. Çünkü insanin anavatani çocuklugudur. Çocuklar çocuklugunu yasayarak büyürse sonunda biz büyükler güleriz. Büyükler mutlu olunca bu kez tüm ülke ve insanlik mutlu olur. Çocuklar gülmesi benim gönül isim. Ailem, hayvanciliktan turizme kadar birçok çok isle mesgulken beni en çok mutlu eden bu. Çok derin bir his. Bu isi hayatim yettigi zamana kadar yapacagim" diye konustu.

Is insani Ferit Kaya, lokantaya kalabalik bir sekilde gelen ögrencilerin biran evvel yemek yemeleri için onlara bir garson gibi yemek servisi de yapti.
Kaynak: İHA