Havada Uçusan Halilari Kapmak Için Birbirlerini Ezdiler

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bir hali magazasinin ücretsiz hali dagittigi açilista izdiham yasandi. Havada uçusan halilari tutmak isteyen vatandaslar birbirlerini ezdi. Izdiham sirasinda zaman zaman tansiyon da yükseldi.

Havada Uçusan Halilari Kapmak Için Birbirlerini Ezdiler
Hizir Reis Caddesi Çigdem Sokak’taki AVM’de faaliyet gösteren bir hali magazasinin açilisa özel ilk gelen 100 kisiye ücretsiz hali dagitacagini duyan vatandaslar, magaza önünde saatler öncesinden kuyruk olusturdu. Halilarin bulundugu minibüsün gelmesiyle çok sayida vatandas minibüse dogru hücum etti. Vatandaslar minibüsün arka kapisindan atilan halilari havada kapmak için adeta birbiriyle yaristi. Meydana gelen izdihamda bir kadinin, diger bir kisinin elindeki haliyi almak için bagirdigi ve ayagindaki terligi çikardigi görüldü.

Birkaç kadin ise izdiham sebebiyle firma yetkililerine tepki gösterdi.

"Rezillik"

Tepki gösteren kadin, "Yaptiginiz is rezillik, baska hiçbir sey degil. Insan 100 kisiyi liste yapar, tek tek ismini çagirdigina verir. Böyle is mi olur? Bu isi yürütemezsiniz" ifadelerini kullandi.

"Yarin yine ilk gelen 100 kisiye ücretsiz hali dagitimi yapacagiz"

Hali magazasinin sahibi Aynur Vergili, "Geçtigimiz günlerde bir hali magazasi açmaya karar verdik ve çok sayida ürün aldik. Körfez halkina magazamizi tanitmak adina ilk gelen 100 kisiye ücretsiz hali dagittik. Yarin yine ilk gelen 100 kisiye ücretsiz hali dagitimi yapacagiz. Ücretsiz derken aslinda bu bir reklam bütçesi, sosyal medya çalismalarimiz oldu. Yaklasik alim olarak 20 bin TL, satis olarak ise 40 bin TL degerindeki haliyi müsteriye direkt vererek reklam amaçli dagitiyoruz. Ayrica fiyatlarimiz da son derece uygun 3 metrekare halilarimiz 200 TL, 4 metrekare halilarimiz 250 TL gibi fiyatlara satiyoruz. Çok az bir karla vatandasin alimim gücüne destek oluyoruz” dedi.



"Bunlar hos görüntüler degil"

Izdiham sebebiyle vatandaslardan gelen tepkilerde de cevap veren Vergili, "Ücretsiz algisi oldugu için insanlar, ’Bana kalmayacak, herkes alacak. Ben alamayacagim’ duygusuyla hareket ediyor. Aslinda 100 tane sayiliydi. Siraya girilseydi alinabilirdi ama ücretsiz algisinda bu hiçbir zaman mümkün olmuyor, herkes birbirinin üzerine çikiyor. Bunlar hos görüntüler degil ama yapacak bir sey yok. ’Siraya girin’ desek de maalesef bu sirayi olusturamiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA