Hamit Izol'un Eseri 'Roza' Film Oluyor

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi’nde çekimleri devam eden ve Hamit Izol’un ayni isimli kitabindan uyarlanan ’Roza’ film setini ziyaret ederek oyuncu ve set ekibiyle bir araya geldi.

Hamit Izol'un Eseri 'Roza' Film Oluyor
Baskan Seçer, Sanliurfa’dan İçel’e uzanan bir göç hikayesini konu alan filmin kadrosunda yer alan oyunculardan Belçim Bilgin, Fikret Kuskan, Bahar Sahin, Burak Sevinç, Arin Alkis, Ümit Çirak, Deniz Bolisik, Yönetmen Mustafa Kotan ve Görüntü Yönetmeni Askin Sagiroglu ile bulustu. Baskan Seçer, ekip ile hem İçel hem de film hakkinda sohbet etti.

Baskan Seçer, oyuncularla İçel’i konustu

Belçim Bilgin proje hakkinda, “Bütün gönlümüzle, ruhumuzla herkes bu projenin içinde. Umariz seyirci de öyle karsilayacak. Siz de sehrinizde bizi misafir ettiginiz için bakalim filmi nasil bulacaksiniz, ayrica heyecanliyiz” dedi.

Baskan Seçer de İçel’de böyle bir projenin yürütülmesinden dolayi mutluluk duydugunu söyledi.



Seçer, oyuncularla yaptigi sohbette, kentte yasayan insanlar arasindaki sosyo-ekonomik yapiya dikkat çekti. Seçer’in İçel’i anlatmasi üzerine oyuncu Belçim Bilgin de “Her seyin karistigi bir doku” sözüyle İçel’in yapisini yorumladi. Seçer, “Ben de ‘İçel Türkiye’nin özeti’ derim. Türkiye üzerine konusmak istiyorsan, İçel’in sorunlarini ele al, Türkiye’yle aynidir. Burada ne varsa, Türkiye’de de var. Toplumsal ve ekonomik meselelerse burada var. Burada yok yok” ifadelerini kullandi.

Baskan Seçer monitör basina geçti, çekimden bir sahne izledi

Baskan Seçer ayrica, oyuncularla sohbetinin ardindan monitör basina geçerek, çekim esnasindan da bir sahne izledi. Seçer, film ekibi ile de hatira fotografi çektirdi.

“Roza” bir göç hikayesi

Mevsimlik isçi olarak Sanliurfa’dan İçel’e göç eden bir ailenin dramini konu alan film, gelecek yil vizyona girerek seyircisiyle bulusacak. İçel Büyüksehir Belediyesi de filme katki sunarken, Sehir Tiyatrosu’ndan oyuncular da filmde rol aliyor.
Kaynak: İHA