Gültak Açiklamasi 'Gelecek Nesiller 'Bayrak Dede'yi Unutmayacak'

Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, Siteler Mahallesi’nde bulunan ve yakin zamanda açilisi gerçeklestirilecek olan Bayrak Dede Parki’nda incelemelerde bulunarak, "Bayrak Dede, 85 yasinda olmasina ragmen 15 Temmuz’da bizimle Demokrasi Nöbeti tuttu. Tabi biz de hem 15 Temmuz’u hem de Ali Dede’nin o yasina ragmen bayragina ve vatanina olan sevgisini unutturmamak adina bir anit yaptik. Böylelikle gelecek nesil, Bayrak Dede’yi daha iyi taniyacak ve unutmamis olacak" dedi.

Gültak Açiklamasi 'Gelecek Nesiller 'Bayrak Dede'yi Unutmayacak'
Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, elinden hiç düsürmedigi Türk bayragindan dolayi ’Bayrak Dede’ olarak taninan Mehmet Ali Yildirim anisina, Akdeniz Belediyesi tarafindan hazirlanan ve yakin tarihte açilisi yapilacak olan parkta incelemeler yapti. İçelliler tarafindan ’Bayrak Dede’ olarak taninan Mehmet Ali Yildirim’in, 15 Temmuz’dan sonra, İçel’de küçük-büyük demeden herkesin hafizasinda yer edindigini ifade eden Baskan Gültak, "Bayrak Dede, 85 yasinda olmasina ragmen 15 Temmuz’da bizimle Demokrasi Nöbeti tuttu. Cumhuriyetini, ülkesini ve topraklarini ne kadar sevdigini herkese gösterdi. Maalesef, o da her fani gibi Rahman’in yanina gitti. Mekâni cennet olsun insallah. Tabi biz de hem 15 Temmuz’u hem de Ali Dede’nin o yasina ragmen bayragina ve vatanina olan sevgisini unutturmamak adina bir anit yaptik. Hem parkimizin adini degistirdik hem de adinin anilacagi güzel bir mekân olusturduk. Böylelikle gelecek nesil, Bayrak Dede’yi daha iyi taniyacak ve unutmamis olacak" ifadelerini kullandi.

"Ali Dedemiz mahallesine çok sahip çikardi"

Bayrak Dede aniti nedeniyle Akdeniz Belediye Baskani Gültak’a tesekkür eden Siteler Mahalle Muhtari Nebi Akkagit ise, "Mahallemizde yasayan Mehmet Ali Dede anisina bu parkimiza güzel bir park yapiliyor. Mahallem adina Baskanimiz Gültak’a çok tesekkür ederim. Ali Dedemiz mahallesine çok sahip çikardi, mahallenin sorunlariyla ilgilenirdi. Bütün belediye baskanlariyla da görüsürdü ve her seyi iletirdi. Tekrar mekani cennet olsun" seklinde konustu.

Kaynak: İHA