Evlat Nöbetindeki Acili Baba Açiklamasi 'Bizim Bu Direnisimiz HDP'nin Yikilisi Olacaktir'

Çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirildigini iddia eden ailelerin evlat nöbeti, bin 208’inci gününde HDP Diyarbakir il binasinin önündeki çadirda kararlilikla sürüyor.

Evlat Nöbetindeki Acili Baba Açiklamasi 'Bizim Bu Direnisimiz HDP'nin Yikilisi Olacaktir'
Terör örgütü mensuplarinca çocuklarinin daga kaçirildigini iddia edip, 3 Eylül 2019 tarihinde farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek oturma eylemi baslatan Diyarbakir annelerinin evlat nöbeti bin 208 gündür devam ediyor.

Oglu Özkan Aydin için 4 yil önce evlat nöbetine katilan Süleyman Aydin, evladini terör örgütü PKK’dan alana kadar HDP il binasinin önündeki oturma eyleminden vazgeçmeyecegini söyledi.



Evladinin 15 yasindayken Diyarbakir’in Sur ilçesinden kandirilarak daga gönderildigini ileri süren Aydin, “Oglum 2015 yilinda Diyarbakir’in Sur ilçesinde 15 yasindayken kandirilip HDP il baskanligina getiriliyor. Daha sonra evladimi örgüte gönderiyorlar. Yaklasik 8 yildir evladimdan hiç haber almadim. Benim evladimi terör örgütüne gönderen HDP’dir. HDP hiçbir zaman Kürtler için mücadele etmedi. Sürekli Kandil’in talimatiyla is yapiyorlar. Biz sonuna kadar burada evlat nöbetine devam edecegiz. Evlatlarimizi HDP ve PKK’dan istiyoruz. Çocuklarimizi terör örgütü PKK’ya gönderen HDP’dir. Bu eylemimizden HDP büyük bir rahatsizlik duyuyor. Madem rahatsizlik duyuyorsunuz evlatlarimizi geri getirin. Aksi takdirde biz asla HDP il binasinin önünden kalkmayacagiz. Bizim bu direnisimiz HDP’nin yikilisi olacaktir” dedi.

Kaynak: İHA