Derince'de Sarikamis Sehitleri Için Yürüdüler

Derince’de Sarikamis Harekati’nin 108. yili dolayisiyla anma yürüyüsü yapildi. Türk bayraklari ve mesaleler esliginde yürüyen vatandaslar, Sarikamis sehitlerini andi.

Derince'de Sarikamis Sehitleri Için Yürüdüler
Derince Belediyesi ve Kocaeli Sarikamislilar Dernegi is birligi ile Sarikamis Sehitleri Anma Programi gerçeklestirildi.

Dün aksam saatlerinde protokol ve vatandaslarin katilimiyla gerçeklestirilen programda, ilk olarak dernek binasindan, etkinligin yapilacagi Yenikent Kültür Merkezi’ne kadar anma yürüyüsü gerçeklestirildi.

Türk bayraklari ve mesaleler ile gerçeklesen yürüyüste sehitler anildi. Yürüyüsün ardindan Yenikent Kültür Merkezi’nde program düzenlendi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda Cemal Atagün, Cengiz Çaliskan, Tacettin Bildik ve Osman Nuri Koçak siir dinletisinde bulunurken, Maksut Feryadi ve Erol Ergani de Sarikamis Agitlarini seslendirdi.

Programda konusan Kocaeli Sarikamislilar Dernegi Baskani Burhanettin Özçelik, "Ölümün beyaz haline bürünen ecdadi anma gecemizde bizlerle birlikte olan tüm konuklarimiza tesekkür ediyorum. O ecdada layik bir toplum oldugunuzu bir kez daha gösterdiniz" dedi.

Derince Belediye Baskani Zeki Aygün ise "Sarikamis Sehitleri Anma Programimiz vesilesiyle vatanimiz ugruna canlarini feda eden aziz sehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle aniyorum. Ruhlari sad, mekanlari cennet olsun" diye konustu.

Kaynak: İHA