Binlercesi Havadan Görüntülendi, Görenleri Sasirtan Manzara

Tokat’in Turhal ilçesinde bulunan seker fabrikasinda binlerce küspe balyasi kar örtüsü gibi görüntüsü ile dikkat çekiyor.

Binlercesi Havadan Görüntülendi, Görenleri Sasirtan Manzara
Turhal Seker Fabrikasinda seker üretiminde kullanilan pancarlarin posasindan elde edilen tonlarca küspe balya haline getirildi.

500 kilo ve 1 tonluk balyalari halin getirilen küspeler fabrika bahçesindeki alanda istiflendi. Fabrika bahçesine sigmayan balyalar misafirhanenin bahçesine konuldu. Ortaya ise ilginç manzaralar çikti. Yüzlerce küspe balyasi havadan görüntülendi.

Turhal Seker Fabrikasi Müdürü Kazim Duygulu, küspeyi ekonomiye kazandirmak için paketleme sistemi kurduklarini kaydetti.

Küspeleri balya yaparak bozulmasini önlediklerini belirten Duygulu, “Hayvan yemi olarak kullanin küspeyi çiftçilerimiz için temin ediyoruz. Küspe balyalarini fabrika bahçesinde stokluyoruz. Satilmak üzere bekleyen balyalar oldukça dikkat çekiyor. Çok sorun oluyor, seker mi diye soranlar var. Kar yagmis gibi bir manzara olusturuyor. Turhal’a kar yagmadan kar yagmis gibi manzara olustu” dedi.

Olayin saskinligini yasayan vatandaslardan Bilal Yilmaz, “Burayi gelip geçerken görüyordum bu neyin nesi diye merak ediyordum. Görevli bana küspe oldugunu söyledi.

Çokta güzel olmus, kar yagmis gibi bir görüntü var” diye konustu.

Kaynak: İHA