Baskent'te Otobüs Duragina Çarparak 3 Kisinin Ölümüne Sebep Olan Sürücüye Dava Açildi

Baskent’te araçla otobüs duragina çarparak 3 kisinin ölümüne sebep olan sürücü hakkinda 2 yildan 15 yila kadar hapis talebiyle dava açildi.

25 Agustos 2022 tarihinde 41 AJS 043 plakali aracin sürücüsü Adnan Sevinç, Fatih Sultan Mehmet Bulvari üzerinde seyir halindeyken otobüs duragina çarpti. Kazada durakta bekleyen polis memuru Orhan Yesilirmak, esi Semiha Uzun Yesilirmak ve Keziban Irkiçatal hayatini kaybetti. Kazadan sonra tutuklanan sürücü, ifadesinde uykulu oldugu için direksiyon hakimiyetini kaybettigini, kazanin bu nedenle yasandigini söyledi.

Kaza tespit tutaginda, sanik soför Sevinç’in kusurlu oldugu, durakta bekleyen maktullerin kural ihlallerinin bulunmadigi aktarildi. Ankara Cumhuriyet Bassavciliginca olayla ilgili hazirlanan iddianamede, sürücü Sevinç’in dikkat ve özen yükümlülügüne aykiri hareketi sonucunda 3 kisinin hayatini kaybettigi belirtilerek, "Bu çerçevede süphelinin üzerine atili ’taksirle birden fazla kisinin ölümüne neden olmak’ suçunu isledigi, ölü muayene tutanaklari, kaza tespit tutanagi, süpheli ifadesi ve tüm dosya kapsaminda anlasilmistir" denildi.

Hakkinda 2 yildan 15 yila kadar hapis cezasi talep edilen Sevinç, 31 Ocak’ta Ankara 15. Agir Ceza Mahkemesinde hakim karsisina çikacak.
Kaynak: İHA