Baskan Büyükkiliç, Kariyer Günleri'ne Devam Ediyor

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kariyer Günleri çerçevesinde Kayseri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ögrencilerle bir araya geldi. Baskan Büyükkiliç, “Sizler bizim için çok önemli, çok anlamli, çok degerlisiniz. Sevgili gençlerimiz, gelecegimizsiniz. Her seyimizsiniz” dedi.

Baskan Büyükkiliç, Kariyer Günleri'ne Devam Ediyor
Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, ögrenci ve genç dostu belediyecilik anlayisi ile projelerini bir bir hayata geçirirken, farkli okullarda düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ etkinliklerinde ögrencilerle bulusarak tecrübelerini paylasmayi sürdürüyor. Bu çerçevede okul girisinde çiçeklerle karsilanan Baskan Büyükkiliç, Kayseri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçeklestirilen Kariyer Günleri’ne katilarak, ögretmen ve ögrencilerle bulustu. Ilk olarak ögretmenler odasinda ögretmenler ile bir araya gelen, ögretmenlere istek ve düsüncelerini soran Büyükkiliç, egitim ögretim hayatinda kolayliklar dileyerek, “Sizlere layik olma yolunda gayret ediyoruz” dedi.

Daha sonra okulun konferans salonunda ögrencilerle bulusan Baskan Büyükkiliç, burada tecrübelerini paylasirken, gençlere nasihatlerde bulundu. Büyükkiliç, Kayseri Büyüksehir Belediyesi ve 16 ilçe belediyesi ile ‘biz’ kültürü anlayisiyla çalistiklarini belirterek, “Allah’a sükürler olsun, Türkiye’de 30 büyüksehir arasinda yatirima en çok pay ayiran Kayseri Büyüksehir Belediyesi oldu” dedi.

Soru cevap seklinde ögrencilerle sohbet havasinda onlara tecrübelerini aktaran Baskan Büyükkiliç, bir ögrenciye saat hediye etti. Büyükkiliç, basta cep telefonu olmak üzere dijital bagimliligin insan sagligina zararli etkilerinden söz ederek, ögrencilere teknolojinin sagladigi imkânlari dogru ve etkili bir sekilde kullanmalari yönünde tavsiyelerde bulundu. Baskan Büyükkiliç, gençlere özellikle kitap okumalarini önerdi.

“Kayseri’miz bizim göz bebegimiz”

Kayseri’nin tarihi ve kültürel degerlerine de dikkat çeken Büyükkiliç, “Kayseri’miz bizim göz bebegimiz. Selçuklu’yuz, Osmanli’yiz, Cumhuriyet’iz. Elbette ki herkes dogdugu yeri sever ama Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk zamaninda da Kayseri’miz güvenli bir liman olarak degerlendirilmis. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne alternatif, Kurtulus Savasi mücadele sürecinde, akla gelen ikinci sehir Ankara’mizdan sonra Kayseri olmus” diye konustu.

Baskan Büyükkiliç, tarih ögrenmenin önemine isaret ederek, ögrencilere Milli Mücadele Müzesi’nin gezdirilmesi ve misafir edilmesi talimati verdi. Kayseri’nin kadim medeniyetler sehri oldugunu ifade eden Büyükkiliç, Sehir Kütüphanesi, Selçuklu Müzesi gibi tarihi mekânlar hakkinda bilgiler aktardi. Baskan Büyükkiliç, Büyüksehir Belediyesi tesislerinin gençlerin emrinde oldugunu belirterek, “Sizler bizim için çok önemli, çok anlamli, çok degerlisiniz sevgili gençlerimiz gelecegimizsiniz. Her seyimizsiniz” dedi.

Büyükkiliç, Kayseri ile karakterize olmus tarihi yapilar ve önemli çalismalarla ilgili ögrencilere soru sordu. Cevap veren bir ögrenciye saat hediye eden Baskan Büyükkiliç, ögrencilere kentin kültürel mirasi ile ilgili bilgiler verdi. Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, hizmetten hizmete kostuklarini, merkezde ve tasrada ayni gayretle çalistiklarini ifade ederek, Kayseri’nin medeniyetler sehri oldugunu dile getirdi. Büyükkiliç; “Kentimizin her yeri ayri güzel, medeniyetler sehri Kayseri’miz. Medeniyet kültür ile olur. Medeniyet gastronomi dedigimiz yeme içme mekânlariyla ya da degerleri ile olur. Medeniyet görgüyü getirir. Medeniyet ufuk açar. Her medeniyetin kendine yönelik özellikleri vardir. Bizler iste bu medeniyetler sehrini sizlere yakisir sekilde hem gelistiriyoruz, hem de tanitmaya özen gösteriyoruz” seklinde konustu.

Kayseri’nin tarihi ve doga güzelliklerinden bahseden Büyükkiliç; “Soganli Vadisi gibi güzel degerlerimiz var. Yesilhisar’da, Soganli Vadisi’nde balon turizmini baslattik, sehrimizi seviyoruz. Elbette ki zenginlikler sehrini daha zengin hale getirebilmek için turizm odakli, alternatifler olusturmaya gayret gösteriyoruz. Bes tane üniversitesi olan bir sehirdesiniz. Egitim çok çok önemli. Geçmisten bu yana gelen sehrimiz, Makarr-i Ulema, alimler sehri olarak bilinir. Belki farkinda degilsiniz, Osmanli’nin egitim politikasini uyarlayan Davud El Kayseri diye bir hemsehrimiz var, biz böyle bir ecdadin torunlariyiz” ifadelerini kullandi. Kayseri’nin Erciyes Kayak Merkezi’nin önemini anlatan Baskan Büyükkiliç, sözlerini söyle sürdürdü;

“Böyle güzel sehrimizin en önemli projelerinden birisi Erciyes Kayak Merkezi. Erciyesi’miz adeta gelinligini giydi. Gelin adayi bir hanimefendi gibi orada piril piril bembeyaz duruyor. 19 mekanik tesis var. Her yere rahatlikla çikabiliyorsunuz. Neredeyse zirveye yaklasiyorsunuz. 40 tane pisti var. 130 kilometrede toplam pistlerin uzunlugu var. Türkiye’de ulusal ve uluslararasi standartta Erciyes Kayak Merkezi kadar önemli bir tane daha kayak merkezi yok. Haseki bakanimiza da buradan tesekkür ediyoruz. Böyle degerli eseri sehrimize kazandirdigi için. Insanlarin hayirlisi hizmet edendir. Insanlarin birbirinin kiymet bilmesi ve sahip çikmasi elbette ki bizim olmazsa olmazimiz. Hizmetten hizmete kosuyor, merkezde tasrada ayni gayretle çalisiyoruz. Ihya ve imar etmeye devam ediyoruz.”

Kayseri’nin üretim ve ihracat potansiyeli ile savunma sanayiinde gerçeklestirdigi atimlardan bahseden Büyükkiliç; “Kendi kendimize yetmemiz lazim. Bunu saglayacak olan gelecegimiz olan siz sevgili yavrularimizsiniz. Teknofest gençligi diye nitelendirdigimiz siz gençlerimizsiniz. Teknolojiyi önemseyecek, kendinizi yetistireceksiniz” ifadelerini kullandi. Keyifli ve samimi bir ortamda gerçeklesen söyleside Baskan Büyükkiliç, ögrencilerin sorularini tek tek cevaplarken, programda gençlere zenginlikler sehri Kayseri’yi tüm yönleriyle anlatti. Kariyer günlerinde konusan Kocasinan Ilçe Milli Egitim Müdürü Bahameddin Karaköse ise ‘gelecegimizsiniz’ diye seslendigi gençlere “Sizler bizim gelecegimizi emanet ettigimiz, istiklalimizi emanet ettigimiz gençler, sizler bizim gelecegimizsiniz, bayragimiz, bizim türkümüz, bizim ülkemizsiniz. Simdi sizler burada kiminle berabersiniz biliyor musunuz, bu sehrin, bu ülkenin medar-i iftihari olan, yürüdügümüz yollarda, yürüdügümüz caddelerde emegi olan bir tecrübe ile berabersiniz” diyerek Baskan Büyükkiliç’in paylastigi tecrübeleri ögrencilerin iyi dinlemesini rica etti ve bu tecrübelerin kendilerine yol ve isik olacagini dile getirdi.

Baskan Büyükkiliç, kariyer günleri ziyaretinde ögrencilerle hatira fotografi çektirmeyi de ihmal etmedi.
Kaynak: İHA