Balik Tezgahinin En Ucuzu Hamsi Ve Istavrit

Balik bollugu tezgahlara yansidi. Fiyatlarda geçen haftaya göre düsüs dikkat çekti. Su siralar tezgahlarda en ucuz balik hamsi ve istavrit olarak görüldü.

Balik Tezgahinin En Ucuzu Hamsi Ve Istavrit
Balik bollugu tezgahlara yansidi. Sezon basinda bol olan palamut yerini hamsi, istavrit, çinakop gibi küçük baliklara birakti. Tezgahlarda fiyatlarin ise geçen haftaya göre düstügü dikkat çekti. Karaköy Balikçilar Çarsisi’nda en ucuz balik hamsi 60-70 liradan satiliyor, geçtigimiz hafta hamsinin kilo fiyati 100 liraydi. Balikçilar önümüzdeki günlerde fiyatlarin daha da düsebilecegini belirtiyor.

‘‘En ucuz balik hamsi ve istavrit’’

Hamsi ve istavrite suan talebin fazla oldugunu söyleyen balikçi Samet Balyemez, ‘’Palamutun azalmasiyla, hamside bolluk basladi.

Istavrit, sarikanat, çinakop, levrek tezgahlari süslüyor. Fiyatlar suan uygun. Hamsi irilestikçe fiyati artiyor. Suan en ucuz balik hamsi ve istavrit. Hamsi ve istavritin fiyati 70 lira civarinda. Firtina ve lodos olmazsa fiyatlarin daha da düsmesi beklenebilir’’ diye konustu.

“Palamut sezonu bitti”

Mustafa Sancaktaroglu isimli balikçi da ‘‘Palamut sezonu bitti, küçük baliklar tezgahlara geliyor. Tezgahlarda çesitlilik çok fakat fiyatlar biraz pahali. Palamutu olta balikçilari tutuyor, bu sebeple az geliyor. Palamutun tanesi 100 lira civarinda. Suan hamsi ve istavrit 50 lira civarindan basliyor. Vatandas bu ara en çok hamsiye talep gösteriyor’’ dedi.

Kaynak: İHA