Artvin'de Nisanli Çift Tanistiklari Köyün Sular Altinda Kalmasini Son Kez Izledi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde sular altinda kalacak olan Irmakyani köyünde tanisan ve daha sonra nisanlanan çift, köyün ve hatiralarinin sular altinda kalmasini uzaktan izlediler.

Artvin'de Nisanli Çift Tanistiklari Köyün Sular Altinda Kalmasini Son Kez Izledi
Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh nehri üzerinde yapimi tamamlanan 275 metreyle Türkiye’nin birinci, dünyanin besinci en yüksek baraji olan Yusufeli Baraji su tutma islemi devam ediyor. Baraj kapaklari kapanmasiyla gövde de biriken su seviyesi 50’yi metre geçti. Baraja yakin olan Irmakyani köyü ilk sular altinda kalacak olan köyler arasinda yer alirken, köyün sular altinda kalmasi yöre halkini da duygulandiriyor.

Ilçede yasayan Zeynep Bakan ve Tolgahan Meydan isimli nisanli çift tanistiklari Irmakyani köyünün sular altinda kalmasi nedeniyle son kez köye uzaktan baktilar.

2018 yilinda köyde bulunsan tarihi asma köprüde birbirlerini gören ve tanisan çift, o günden sonra asik olup hayatlarini birlestirmeye karar aldilar. Nisanlanan ve evlilik hazirliklari yapan çift, tanismalarina vesile olan Irmakyani köyünde bulunan tarihi köprü ve köye son kez baktilar. Onlar için özel bir hatirasi oldugunu düsündükleri köye giden çift, sularin yükseldigi köyde yeniden hatiralarini canlandirdilar.

Tolgahan Meydan burada yaptigi açiklamada, “Nisanlimla ilk tanistigimiz yer burasi. 2018 yillarinda köprünün bulundugu yerde tanistik. Simdi tekrar yine ayni yerdeyiz. Yolumuz sular nedeniyle kapali oraya gidemesek de son kez burada olmak istedik. Bir daha burayi göremeyecegiz ama hatirlarimiz yeniden canlandi. Umarim devletimiz için hayirlisi olur” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA