Amcasini Öldüren Saniga Müebbet Hapis Talebi

Bagcilar’da amcasini öldüren Yusuf Beyhan’in yargilandigi davada mütalaa açiklandi. Esas hakkinda mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi sanik için müebbet ve 5 yila kadar hapsini talep etti.

Bagcilar’da 1 Agustos 2020 tarihinde Yusuf Beyhan kendisini Fransa’da çalistirip ücretini ödemedigi gerekçesiyle daha öncede tartistigi amcasi Dilaver Beyhan ile görüsmeye gitmisti. Amca Dilaver Beyhan yegeninin kendisine ates etmesinin ardindan olay yerinden kaçmisti. Ardindan olay yerine gelen diger amcasi Cihan Beyhan ile tartisan sanik Yusuf Beyhan, 7 el ates ederek amcasinin ölümüne neden olmustu.

Bakirköy 8. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya tutuklu sanik Yusuf Beyhan tutuklu bulundugu cezaevinden getirildi.

Durusmada müsteki Ferhat Beyhan ve taraf avukatlari katildi.

Cumhuriyet savcisi esas hakkindaki mütalaasinda, Fransa’da ikamet eden ve amcasi olan Dilaver Beyhan’in yaninda bir süre çalisan Yusuf Beyhan’in Türkiye’ye kaçak yollarla giris yaptigina yer verdi.

Cumhuriyet savcisi mütalaada, olay tarihinde yaninda çalistigi ancak ücretini alamadigini iddia ettigi amcasi Dilaver Beyhan’la görüsmek üzere babaannesi gittigi sirada amcasi Dilaver Beyhan’i taksinin içinde gören sanigin araca bir el ates ettigine, silah sesleri duyan sanigin annesi Nurgül Beyhan ve diger amcasi olan maktul Cihan Beyhan’in olay yerine geldikleri belirtti.

Sanik, annesi ve maktul amcasi arasinda tartisma yasandigina ve tanik Hakan Yurdakul tarafindan maktulün eve gönderildigine degindi.

Mütalaada, maktul Cihan Beyhan’in elinde pompali tüfekle olay yerine geri gelerek havaya ates açtigina ve saniga buradan gitmesi gerektigini söylemesi üzerine sanik maktulü bacagindan yaraladigina ancak yere düsen maktulün kalkarak, olay yerinden kaçan annesi ve sanigin arkadasindan pompali tüfekle ates ettigine ve sanigin annesi Nurgül Beyhan’i yaraladigini anlatti. Ayrica mütalaada, annesini yerde yarali sekilde gören sanigin tekrar olay yerine dönerek amcasi olan maktule yedi el ates ederek ölmesine neden olduguna yer verildi.

Cumhuriyet savcisi mütalaada sanigin Cihan Beyhan’a yönelik ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapsini talep ederken, Dilaver Beyhan’a karsi ‘silahla tehdit’ suçundan ise 2 yildan 5 yila kadar hapis cezasini istedi.

“ Amcamin amaci hepimizi katletmekti”

Sanik Yusuf Beyhan savunmasinda, “ Ben süre talep etmiyorum. Mütalaada 8 tane yanlislik vardir. Ben Dilaver’e ates etmedim. Ben Fransa’dan geldigim gün Cihan amcamla sarildik. Kendisiyle bir husumetim yoktur. Ben onunla büyüdüm. Cihan amcam pompali tüfek alip geldigi için olay meydana geldi. Cihan amcam silahi kaldirdigi gibi anneme ates etti. Bunun üzerine ben hamle yaptim. Hastane raporlari önünüzdedir. Bana ates etmeye basladiginda kendimi arabanin arkasina zor attim. Hakan olayi gördügü halde farkli beyanda bulunmustur. Anneme ates ettikten sonra ben ona ates ettim. Ben kendimi korudum. Cihan amcamin amaci hepimizi katletmekti” dedi.

Mahkeme heyeti, esas hakkindaki mütalaaya karsi savunma yapabilmeleri için taraf avukatlarina süre vererek durusmayi erteledi.

Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, 1 Agustos 2020’de Bagcilar’da meydana gelen olay anlatilmisti. Iddianamede, maktul Cihan Beyhan’in sanik Yusuf Beyhan’in amcasi oldugu ve sanik Yusuf’un Fransa’ya amcasi Dilaver Beyhan’in yanina çalismaya gittigi aktarildi. Sanik Yusuf Beyhan’in 2020 yilinin Temmuz ayinda yasa disi yollar ile Türkiye’ye geldigi de iddianamede belirtilmisti. Olay tarihinde sanik Beyhan’in yaninda çalistigi fakat ücret almadigi amcasi ile görüsmek için babaannesinin evine gittigi iddianamede aktarilarak müsteki Dilaver’in o sirada olay yerine geldigi ve sanik Yusuf Beyhan’in müsteki Dilaver’e ates açtigi ifade edilmisti. Müsteki Dilaver’in olay yerine geldigi taksi ile kaçmasinin ardindan maktul Cihan Beyhan’in olay yerine geldigi de iddianamede açiklandi. Maktul Cihan Beyhan ile sanik Yusuf Beyhan’in bir süre tartistigi ve sanigin maktule 7 kez ates ettigi belirtilmisti. Yusuf Beyhan’in ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapisle cezalandirilmasi talep edilmisti.
Kaynak: İHA