ABD'de Kar Firtinasi Açiklamasi 3 Ölü

ABD’de etkili olan kar firtinasi nedeniyle 1 milyondan fazla vatandas elektriksiz kalirken, 3 kisinin hayatini kaybettigi bildirildi.

ABD’de baslayan kar firtinasi ülkenin dogusunun tamaminda, batisinin ise iç kesimlerinde yogun kar yagisi, siddetli rüzgar ve dondurucu soguklarla etkili oluyor. ABD Ulusal Meteoroloji Servisi son derece tehlikeli bir kar firtinasinin ülkedeki 200 milyondan fazla kisiyi, ülke nüfusunun yüzde 60’ini etkiledigini açiklayarak vatandaslara önlem almalari çagrisinda bulundu. Zorlu hava sartlari nedeniyle ülkenin birçok bölgesinde ulasim neredeyse imkansiz hale gelirken, Noel kutlamalarindan 1 gün önce 4 bin 500’den fazla uçusun iptal edildigi ya da ertelendigi ifade edildi.

Siddetli firtina sartlari nedeniyle ülkede 3 kisinin hayatini kaybettigi bildirildi.

Kentucky eyaletinde firtina sebebiyle meydana gelen trafik kazasinda 2 kisi ölürken, 1 kisinin ise yetersiz barinma sartlarindan dolayi hayatini kaybettigi belirtildi.

Yasanan kis firtinasinin siddetini artirarak “Bomba Siklonu’na” dönüsecegi ve Kategori 2 firtina seviyesiyle esdeger olacagi bildirilirken, önümüzdeki pazar gününe kadar etkisini sürdürecegi belirtiliyor.
Kaynak: İHA