30 Yillik Hekimden Düsündüren Insan Hikayeleri Açiklamasi 'Iki Ameliyat Arasi'

30 yillik hekimlik hayati boyunca gördügü insan hikayelerini kaleme alan Dr. Atilla Yilmaz, “Iki Ameliyat Arasi” adli kitabinda sahit oldugu anilarini okuyucusuyla paylasiyor.

30 Yillik Hekimden Düsündüren Insan Hikayeleri Açiklamasi 'Iki Ameliyat Arasi'
30 yillik hekimlik hayati boyunca sahit oldugu insan hikayelerini kaleme alan Dr. Atilla Yilmaz’in “Iki Ameliyat Arasi” adli kitabi raflarda yerini aldi. Çagin sorunu olan hizimizi düsürmeyi, yasama karsi mesafemizi korumayi, insana ve mücadeleye dair esinlenebilecegimiz detaylari fark etmeyi ve insanla bagimizi yeniden kurmayi hatirlatan “Iki Ameliyat Arasi”, adeta gençlere ve okuyucuya yol açiyor.

Hayata bakisi ile, edebiyatla, kelimelerle, insanlarla ve hikayelerle bag kuran Dr. Atilla Yilmaz, kitabin girisinde yer alan “Ilk Hasta” adli öyküsüyle kelimelerin hayatimizda ne kadar önemli oldugunu ve iletisimin adeta yasamin en degerli hazinesi oldugunu gösteriyor.

Konusabilmenin ve kelimelerin ne denli büyük bir nimet olduguna vurgu yapan Dr. Yilmaz, hastane odalarinda sohbet eder duygusuyla kaleme aldigi öyküleriyle zaman zaman tebessüm ettiriyor zaman zaman da hüzünlendiriyor.

“Bizlere aci ve hüzün veren her yasanmislik, aslinda kendi içerisinde bir sifa barindiriyor”

“Bizlere aci ve hüzün veren her yasanmislik, aslinda kendi içerisinde bir sifa da barindiriyor” diyen Dr. Atilla Yilmaz, “Kaleme almaya gayret ettigim bu kitap, usta yazar Sait Faik’in ‘Yazmasaydim delirecektim’ diye ifade ettigi duyguya yakin bir duygu derinligi ile hayat buldu. Evet, yazmasaydim gerçekten delirecektim. Çünkü güzel ülkemizin insanlarina bir hekim olarak 30 yil hizmet ederken doktorluk mesleginin ilahi mesajla örtüsen, birlestirici, baristirici, ötekilestirmeyen, sevgi ve saygidan beslenen bir meslek oldugunu derinden yeniden anlayabiliyorsunuz. Ve nihayetinde birbirimizden farkimizin olmadigini, kendi olusturdugumuz suni statü ve kimliklerin ne denli anlamsiz ne denli içi bos oldugunu görebiliyorsunuz” dedi.

Kaynak: İHA