Zelenskiy Açiklamasi 'Washington'dan Iyi Sonuçlarla Dönüyoruz'

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, ABD’ye yaptigi ilk yurt disi ziyaretinin ardindan geldigi Polonya’da yaptigi açiklamada, "Washington’dan iyi sonuçlarla dönüyoruz" dedi.



Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, 24 Subat’ta baslayan Rusya-Ukrayna savasinin ardindan ABD’ye düzenledigi ilk yurt disi ziyaretinin dönüsünde Polonya’da Devlet Baskani Andrzej Duda ile bir araya gelerek ikili iliskiler dahil birçok konunun ele alindigi bir görüsme gerçeklestirdi. Sosyal medya hesabindan ABD ziyaretine iliskin paylasim yapan Zelenskiy, "Washington’dan iyi sonuçlarla dönüyoruz. Bu seyler gerçekten çok yardimci olacak. Ukrayna ve ABD’de ’Patriotlar’ dedigimizde, ayni sekilde devletin ve insanlarin korunmasi gerektigini kastediyoruz. Bu sorun Ukrayna için çözüldü. Maddi destek de olacak. Ayrica baska anlasmalar da var ve daha sonra bunlardan bahsedecegiz" ifadelerini kullandi.

Zelenskiy’den Biden’a liderliginden dolayi tesekkür

Konusmasinda ABD Baskani Joe Biden’e tesekkür etmeyi de ihmal etmeyen Zelenskiy, "ABD Baskani Biden’a, yardimi, uluslararasi liderligi ve kazanma kararliligindan dolayi da tesekkür ediyorum. ABD Kongresi’ne, Temsilciler Meclisine, partilere, Ukrayna’yi destekleyen herkese ve en az bizler kadar zaferi isteyenlere minnettarim. Zafer olacak" dedi.

Kaynak: İHA