Yüzlerce Minik Ilk Kez Tiyatro Izleme Firsati Buldu

Pamukkale Üniversitesi Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Arastirma Merkezi (PAÜ TOHSAM) PAÜ Maksat Sanat Ögrenci Toplulugu ile birlikte düzenledigi ‘Küçük Prens’ adli tiyatro etkinligi daha önce hiç tiyatroya gitmemis çocuklari tiyatro ile bulusturdu.

Yüzlerce Minik Ilk Kez Tiyatro Izleme Firsati Buldu


Tiyatro izleme firsati bulamamis çocuklari tiyatro ile bulusturmak ve onlara yaslarina uygun bir çocuk oyunu izlettirebilmek amaci ile PAÜ TOHSAM ve danismanligini Dr. Ögr. Üyesi Sinem Özdede’nin yaptigi PAÜ Maksat Sanat Ögrenci Toplulugu ile birlikte düzenledigi sosyal sorumluluk etkinligi olan ‘Küçük Prens’ adli tiyatro oyununu çocuklar ilgi ile izledi.

Etkinlik çerçevesinde PAÜ Maksat Sanat Toplulugu’nun Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoglu Kültür Merkezi’nde (Devlet Tiyatrolari Denizli Devlet Tiyatrosu) sahneledigi “Küçük Prens” kitabindan uyarlama olan ayni isimli “Küçük Prens” isimli oyunu, daha önce hiç tiyatroya gitmemis ilk ve orta ögretim ögrencisi çocuklarla bulusturuldu. Yaklasik 450 ögrenci oyunu ilgi ile izle. PAÜ Maksat Sanat Ögrenci Topluluk üyeleri oyun öncesi çocuklari eglendirmek için sarkili oyunlar sergileyerek çocuklarin begenisini aldi. Oyunu basindan sonuna kadar büyük ilgi ve heyecanla izleyen çocuklar yaklasik bir saat süren oyunun sonunda mutlu bir sekilde ilk tiyatrolarini izlemenin verdigi sevinçle salondan ayrildilar.

PAÜ TOHSAM Müdürü Doç. Dr. Ugur Sönmezoglu çocuklar için gerçeklestirilen sosyal sorumluluk etkinligi ile ilgili sunlari ifade etti: “Bu anlamli projemizde bizleri destekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan basta olmak üzere, oyunumuza seyirci olarak ögrencilerin okullariyla koordinasyonu saglayan Denizli Milli Egitim Müdürlügü’ne, toplu tasima araçlariyla bu ögrencilerimizi etkinligimize getiren Denizli Büyüksehir Belediyesi’ne, ilk defa tiyatro izleyecek çocuklarimiz için böyle güzel bir sahneyi oyunumuza açan, oyunun en iyi sekilde sahnelenmesi için çok büyük katkisi olan Prof. Dr. Fatih Yayla hocamiza ve en önemlisi oyunu sahneleyen kendi ögrencilerimizin olusturdugu PAÜ Maksat Sanat Toplulugu’na tesekkür ederiz.”
Kaynak: İHA