Kusadasi Hayvan Mezarligina 3 Yilda 335 Hayvan Gömüldü

Kusadasi Belediyesi tarafindan ‘Can Dostlar Defin Alani’ adiyla 3 yil önce açilan hayvan mezarligina bugüne kadar 228 köpek ve 107 kedi olmak üzere 335 hayvan gömüldü. Ölen evcil hayvanlarin belediye görevlileri tarafindan ücretsiz olarak gömüldügü mezarlik, istenildigi zaman ziyaret edilebiliyor.

Kusadasi Hayvan Mezarligina 3 Yilda 335 Hayvan Gömüldü


Hayvan severlerden gelen talep üzerine, Kusadasi Belediyesi tarafindan 7 Eylül 2019 yilinda YeniKöy yolu üzerinde Can Dostlar Defin Alani adiyla açilan mezarliga bugüne kadar 228 köpek ve 107 kedi gömüldü. Toplam 700 metrekarelik defin alanina sahip olan hayvan mezarligina ölen evcil hayvanlar belediye görevlileri tarafindan ücretsiz olarak gömülüyor. Islem için hayvanseverlerin Güvercin Masaya basvurup, ‘Hayvan Gömü Formu’ doldurmasi yeterli oluyor.

Evcil hayvan sahipleri tarafindan istenildigi zaman ziyaret edilebilen defin alaninda sahipsiz sokak hayvanlari için de ayri bir bölüm bulunuyor. Can Dostlar Defin Alani’nin bakimi, Kusadasi Belediyesi ekipleri tarafindan her gün yapiliyor. Böylece hayvan mezarliginin yil boyunca temiz ve düzenli bir görünümde olmasi saglaniyor.

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, hayvanlara hem yasarken hem de öldükten sonra sahip çiktiklarini belirterek, “Can Dostlar Defin Alani’ni açarak kentimizdeki çok önemli bir eksikligi giderdik. Üç yilda defin alanimiza yüzlerce evcil hayvan ücretsiz olarak defnedildi. Böylece hayvan severler kaybettikleri can dostlarinin mezarinin nerede oldugunu bilmenin gönül rahatligini yasadi. Ilerleyen dönemde çok sevdigimiz ve büyük bir hassasiyet gösterdigimiz can dostlarimiz için yürüttügümüz çalismalara yenilerini ekleyecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA