Kirazli Köyü'nde Çocuklar Tarih Yazdi

Büyüksehir Belediyesi himayelerinde ve Erzurum Il Milli Egitim Müdürlügünün koordinasyonu ile Temmuz ayinda Erzurum’da baslayan Tarih Yazan Çocuklar Egitim Projesi, tüm hiziyla devam ediyor. Tarih Yazan Çocuklar Platformu proje çerçevesinde okullarda etkinlikler düzenliyor.

Kirazli Köyü'nde Çocuklar Tarih Yazdi
Okul okul gezip çocuklarla etkinlikler düzenleyen platform Uzundere’nin Kirazli Köyü’ne misafir oldu. Kirazli Ilkokulu ögrencileri tarihimize yön veren isimleri en güzel sekilde canlandirdilar. Sultan 2.Abdülhamit Han, Osman Gazi, Nene Hatun, Neset Ertas ve daha pek çok kahramanimizin yer aldigi programa Uzundere ilçe kaymakami Kübra Demirer, Uzundere Milli Egitim Müdürü Ibrahim Yilmaz, diger kurum amirleri, ögretmenler ve veliler katildi.

Tarihimize isik tutan kahramanlari, çocuklarin yasayarak anlatmasi duygu dolu anlar yasatti. At ve esegin de kullanildigi programda eglenceli görüntüler de ortaya çikti. Programin hazirlanmasina katkida bulunan ögretmenlerimiz Sefa Kezer , Neslihan Sanli ve Sümeyra Çinici bir hafta kadar kisa bir sürede bu kadar güzel bir programin ortaya çikmasinda en büyük payin çocuklara ait oldugunu dile getirdiler.

“Çocuklar suni kahramanlari degil, kendi gerçek kahramanlarimizi rol model almalilar” diyen sinif ögretmeni Sümeyra Çinici, projede emegi geçen herkese tesekkürlerini sundu.
Kaynak: İHA