Kadin Üreticiler Dünya Kooperatifçilik Günü'nde Bir Araya Geldi

Kusadasi S.S Ada Kadin Üretim ve Isletme Kooperatifi çatisi altinda gönüllü olarak faaliyet gösteren “Emek Atölyeleri” ile S.S Kusadasi Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi (KUSAK), 21 Aralik Dünya Kooperatifçilik gününde Tarihi Kervansaray önünde tanitim günü düzenledi. Kusadasi Belediyesi’nin katkilariyla düzenlenen tanitim gününe kent sakinleri tarafindan ilgi yogun oldu.

Kadin Üreticiler Dünya Kooperatifçilik Günü'nde Bir Araya Geldi


21 Aralik Dünya Kooperatifçilik Gününde bir araya gelen Kusadasi Kadin Kooperatifleri, tarihi Kervansaray önünde Kusadasi Belediyesi tarafindan kurulan stantlarda kendi üretimi olan tekstil ürünleri, el isi tablolar, kupa ve el yapimi salça, reçel gibi ürünlerini tanittilar. Tanitim gününe Kusadasi Belediye Baskan Vekili ve Belediye Baskan Yardimcisi Oguzhan Turan da katilim sagladi. Stantlari gezerek ürünleri inceleyen ve begendigi ürünleri satin alarak kooperatiflere katkida bulunan Baskan Vekili Oguzhan Turan, kadin kooperatifi üyelerinin Dünya Kooperatifçilik Günü’nü kutladi.

S.S Kusadasi Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi Baskani Nihal Güler, Dünya Kooperatifçilik Gününde ürünlerini tanitmalarina destek olan Kusadasi Belediyesi’ne tesekkür ederek “Emek Atölyesi olarak gönüllü kadin üyelerimiz ile tekstil, gida ve tarim üzerine ürünler ortaya çikariyoruz. Bugün ürünlerimizi ve atölyelerimizi tanitmak için Kusadasi Belediyesi’nin de destegi ile KUSAK Kadin Kooperatifiyle birlikte Tarihi Kervansarayin önünde stantlarimizi açtik. Ada Kadin Üretim ve Isletme Kooperatifi olarak pandemi döneminde de Kusadasi Belediyesi’nin destegiyle maske üretimi yapmistik. Pandemi döneminin bitmesiyle birlikte de gida, tekstil ve tarim ürünlerine yöneldik. Bize destek olan, bizim de onlara destek oldugumuz, birlikte yol aldigimiz 40’a yakin kadin üyemiz var. Kadinlar olarak üretmeye her daim devam edecegiz” dedi.



S.S Kusadasi Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi Üyesi Aynur Eskici ise diger kadin kooperatifleri ile bir arada ürünlerini tanitmaktan ve kadinlarin el emegi olan ürünleri insanlarla bulusturmaktan çok memnun oldugunu söyledi.

Eskici, “Kusak Kadin kooperatifi, 2017 yilinda kurulan ve emekli, ev hanimi olup evde oturmak yerine üretmeyi ve çalismayi seven kadinlara istihdam saglamak ve üretim yapmak için kurulan bir kooperatif. Seramik, baski ve dikis olmak üzere 3 tane atölyemiz var. Hem kurumsal olarak çalisiyoruz hem de ürettigimiz ürünleri sergilerde tanitiyoruz. Bugün de burada ürünlerimizi tanitmak için bulunuyoruz, herkesi bekleriz. Kadinlar olarak üretmekten ve çalismaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA