Amasya'da Egitime Özel Takip Sistemi

Amasya’da ögrencilerin ders notlari, sinav puanlari, okullarin performansi ve egitim yatirimlari gibi basliklarin anlik takibinin yapilip analiz sonuçlarinin elde edildigi Amasya Takip Sistemi (ATS) hayata geçirildi.

Amasya'da Egitime Özel Takip Sistemi
Amasya Milli Egitim Müdürlügü AR-GE biriminin kendi imkanlariyla olusturdugu ATS adli web uygulamasiyla verilerin analizi, ögrencilerin katildiklari LGS, YKS gibi sinavlarda geriye dönük 3 ve 5 yillik sonuçlarinin kiyaslamalarinin yapilmasi, hedeflerle karsilastirilmasinin yani sira derslik ile egitim yatirimlarina iliskin eylem planlarinin belirlenmesi amaçlaniyor.

Egitim süreçlerinin planlandigi, izlendigi, takip edilerek degerlendirildigi sistem üzerinde uzun süredir çalistiklarini belirten Amasya Milli Egitim Müdürü Mehmet Türkmen, “Çalismalar tek bir sistemde harmanlandi. Insaat emlaktan hayat boyuna, ar-ge çalismalarindaki verilere kadar tüm birimleri tek modülde toplayan baska uygulama örnegi görmedik” dedi.

Il genelindeki egitim yöneticilerinin de katilimiyla sistemin tanitiminin yapildigi toplantida günümüzde dijitallesen dünyada verilere aninda ulasilip degerlendirilmesinin önemine deginen Amasya Valisi Mustafa Masatli da, çikan sonuçlarin çözümü noktasinda bu sistemin faydalarinin görülecegine inandigini söyledi.

Vali Masatli, sistemin hayata geçirilmesini saglayan yetkililer ve ekibe tesekkür etti.
Kaynak: İHA