Aksaray'a Mevsimin Ilk Kari Yagdi

Aksaray’da hava sicakliklarinin aniden düsmesiyle birlikte kente mevsimin ilk kari yagdi.

Aksaray'a Mevsimin Ilk Kari Yagdi
Aksaray’da kis mevsiminin kendisini göstermesiyle birlikte gece saatlerinden itibaren hava sicakliklari aniden düstü. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlügünün hafta sonu yaptigi uyarilarin ardindan dün gece beklenen sicaklik düsüsü sabahin erken saatlerinde hissedildi. Sicakligin 4 dereceye kadar düstügü kentte mevsimin ilk kari yagdi. Nüfusunun yüzde 80’inin tarim ve hayvancilikla geçimini sagladigi Aksaray’da vatandaslar kar yagisini sevinçle karsiladi. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlügü, kentte kar yagisinin hafif seyredecegini ve araliklarla yagacagini tahmin ediyor. Aksaray’da hava sicakliklarinin ise gece saatlerinde 1 dereceye kadar düsmesi bekleniyor.

Mevsimin ilk karini mutlulukla karsilayan esnaf Ali Göktas (44), “Allah’a sükürler olsun mevsimin ilk kari yagdi. Bereketiyle gelir insallah, çiftçimize kar bekleyen, yagmur bekleyen insanlara Allah faydali etsin. Ya rabbi sükürler olsun bu günümüze, çok güzel bir mutluluk, mevsimde görmek istedigimiz kar nihayet kapimizi çaldi. Hos geldi, sefa geldi. Günlerdir beklenen kar yeni yagmaya basladi.

Sükürler olsun, insallah devami gelir. Güzel bereketli bir kis ayi geçer. Yaz mevsiminde insallah bitkiler meyveler fazla, fazla büyür. Herkes bu sikintilardan kurtulur insallah yeni yildaki temennimizde budur” dedi.

Kar yagisinin ve kisin geç geldigini belirten Iskender Kiliç (59), “Bugünü çok bekliyorduk. Insallah bunun devami gelir. Çok kuraklik gitti, çiftçilerimizin insallah bu karla, bu yagmurla insallah ektikleri mahsullerin karsiligini alirlar. Suyumuz azaliyordu, suyumuz insallah barajlarimizda azalmisti yerine gelir. Insallah devam eder böyle çünkü agaçlarimiz neredeyse yeniden çiçek açacakti. Yaz günü gibiydi havamiz, insallah kis kisligini göstersin” diye konustu.

Esi Rukiye Kiliç (56) ise “Sükür bereket geldi. Çok kuraklikti, nerdeyse agaçlar çiçek açiyordu. Insallah bereketli olur daha da devam eder. Aksaray’imiz çok kurak bir iklimi var, Türkiye’de en kurak iklim Aksaray’da insallah yagar. Bereketi daha da bekliyoruz” dedi.

Aksaray’a misafir gelip karla karsilastigini belirten Mikail Çavus (39), “Istanbul’dan misafir geldim. Istanbul’da bekliyorduk aslinda bu kari normalde, sükürler olsun Aksaray’da mutlu olduk. Insallah topraklarimiza güzel gelir. Vatandaslarimiz çiftçilerimiz insallah bu güzel kardan nasibini alir. Insallah topraklar bereketli olur. Insallah hakkimizda hayirlisi olur” diye konustu.

Kaynak: İHA