Tatvan Belediyesinden Evde Ücretsiz Kuaför Hizmeti

Bitlis’in Tatvan Belediyesi tarafindan yasli, engelli ve hastalara yönelik evde ücretsiz kuaför hizmeti veriliyor.

Tatvan Belediyesinden Evde Ücretsiz Kuaför Hizmeti
Tatvan Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayisiyla yürüttügü insan odakli hizmet çerçevesinde özel gereksinimli bireyler ve yasli vatandaslara yönelik evde berber hizmeti veriyor. Tatvan Belediyesi; yasli, hasta ve özel gereksinimli vatandaslarin kisisel bakimlarina destek olmak ve hayatlarini kolaylastirmak amaciyla hizmeti ayaklarina kadar götürüyor. Hayata geçirilen çalisma ile Tatvan Belediyesi ekipleri ilçe genelinde gerekli tespit çalismalari yaparak hasta, yasli ve engelli vatandaslari evlerinde tiras ediyor. Ücretsiz olarak yapilan hizmetten simdiye kadar 28 engelli, yasli ve yardima muhtaç vatandas yararlandi.

Evinden çarsiya gelerek tiras ihtiyacini gideremeyen vatandaslari belediye bünyesinde ücretsiz tiras ettiklerini belirten Berber Hakan Ergenç, “Belediye Baskanimiz Mehmet Emin Geylani ilk göreve basladigi zaman böyle bir projesinin oldugunu ve böyle bir isi yapabilecegimi sordu. Kendisiyle çalisabilecegimi, bu sekilde benim için de güzel olacagi için bu görevi kabul ettim. Belediye baskanimizin görev süresinden beri ilçede bulunan yaklasik 28 bakima muhtaç insani ziyaret ediyoruz. Bizleri arayarak ya da Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfindan aldigimiz isimler var. Bizleri çagirdiklari zaman tiraslarini yapiyoruz. Onlarla oturup sohbet ediyoruz, dertlerini dinliyoruz. Istekleri olursa belediye baskanimiza iletiyoruz” diye konustu.

Yapilan hizmetin ücretsiz oldugunu ifade eden Ergenç, “Yaklasik 3,5 yildir bu sekilde çalisiyoruz. Çarsiya gelerek tiras ihtiyacini gideremeyen insanlarimiz var. Bunlar, belediyenin Alo 153 numarasini veya belediyemizi bizzat arayarak bize ulasiyorlar. Bana adres ve telefon düstügü zaman ben hemen iletisime geçip kendilerini ziyaret ediyorum. Bu hizmetimiz ayni zamanda ücretsizdir. Belediyemizin ayni zamanda bizi görevlendirmesi ile gidiyoruz. Evlerine gittigimiz hastalardan herhangi bir ücret talep etmiyoruz” dedi.

Çarsiya gitmeden evde berber hizmeti aldigindan dolayi mutlu oldugunu dile getiren Dogan Eker adli vatandas da, “Kronik hastayim. Bronsit ve belde rahatsizligim var. Ilaç kullaniyorum. Benim için çok sikintili bir durum. Belediyemiz tarafindan yapilan bu hizmetten dolayi tesekkür ediyorum. Sag olsunlar devamli geliyorlar. Hakan abiyi aradigimiz an gelip tirasimizi yapiyor. Çok memnunuz ve devaminin da gelmesini istiyoruz. Bütün engelli veya yatalak olan kardeslerimizin hepsinin bu projeden yararlanmasini istiyoruz. Böyle bir hizmet verildigi için mutluyuz. Hepsine tesekkür ediyorum. Allah razi olsun. Tatvan Belediyemize ve baskanimiza da tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA