Kütahya'da Tas Ve Gümüs Takiya Dönüstü

Kütahya’da Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP) çerçevesinde Zafer Kalkinma Ajansi koordinasyonunda Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) tarafindan hazirlanan, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan desteklenen 2 milyon 37 bin TL bütçeli ’Tas ve Gümüs Takiya Dönüsüyor, Engeller Kalkiyor’ projesi tamamlandi.

Kütahya'da Tas Ve Gümüs Takiya Dönüstü
Kursa katilan engellilerin sertifikalari Kütahya Vali Yardimcisi Mustafa Güney, Kütahya Belediye Baskani Alim Isik, Zafer Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Veli Oguz, proje ekibi Prof. Dr. Levent Mercin ve Doç. Dr. Haldun Sekerci tarafindan takdim edildi. ’Tas ve Gümüs Takiya Dönüsüyor, Engeller Kalkiyor’ projesinin özel bir proje oldugunu belirten proje ekibinden Doç. Dr. Haldun Sekerci, "Engelli vatandaslarimizin hayatin içerisinde yer almasi ve kendilerini degerli hissetmesi bizim için çok kiymetli. Engelli vatandaslarimiz, ’Tas ve Gümüs Takiya Dönüsüyor, Engeller Kalkiyor’ projesinin hayata geçmesiyle birlikte ögrenecek, üretecek ve istihdam edilecekler” dedi.

Projenin genel amaçlari hakkinda bilgiler veren Sekerci, “UNESCO tarafindan zanaat ve halk sanatlari alaninda ilan edilen Kütahya’da süs tasi sekillendirme ve gümüs taki islemeciligi gibi ilin tarihinde yer alan ancak unutulmaya yüz tutmus bir zanaat alani yeniden canlandi. Basta engelli bireyler olmak üzere dezavantajli gruplarin istihdaminin ve istihdam edilebilirliklerinin artirilmasina yönelik alternatif bir is kolunun olusturulmasina katki sagladik” diye konustu.

Proje çerçevesinde 100 engelliye temel ve butik kuyumculuk, 20 engelliye ise ileri taki tasarimi ve üretimi konusunda egitim verildigini belirten Sekerci, 5 modül egitimin toplam bin 280 saat sürdügünü ifade etti.

Kaynak: İHA