Nazilli Tarim Fuari Kapilarini Açti

Aydin’in Nazilli ilçesinde 17-20 Aralik tarihlerinde gerçeklestirilecek olan Nazilli Tarim Hayvancilik ve Gida Fuari kapilarini açti. Yogun katilimla gerçeklesen açilis töreninin ardindan vatandaslarla bulusan katilimcilar stantlari doldurdu.

Nazilli Tarim Fuari Kapilarini Açti


Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) yurt içi fuar takviminde yer alan ve bu yil 17-20 Aralik tarihleri arasinda Nazilli Sümer Vakfi yararina gerçeklestirilecek olan Nazilli Tarim Hayvancilik ve Gida Fuari açildi.

Saygi Durusu ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan Nazilli Belediyesi Mehter Takiminin gösterileri ile açilisi gerçeklestirilen fuar ile ilgili protokol üyeleri birer konusma yapti.

“Nazilli bu fuarla gücünü gösterdi”

Fuarin Nazilli için bir ilk düsündügünü ifade eden Nazilli Ticaret Borsasi Baskani Nurettin Kirlioglu: “Nazilli’de fuarciligin disinda 56 gün içinde Nazilli’miz bir eser çikardi. Bu eserin arkasinda olan basta Kaymakamimiz Sedat Sirri Arisoy, Sümer Vakfi çalisanlari ve emegi geçen herkese çok tesekkür ederiz. Nazilli bu fuarla gücünü gösterdi. Nazilli isterse bir seyler yapabilir. Herkesin emegi ile bir is çikardik. Sümer Vakfinin birinci ve en güzel eseridir. Nazilli’ye bir deger kattik. Inaniyorum ki bir daha ki fuarimiz daha güzel bir yerde olacak. Nazilli halki buna layik” dedi.



“Bizim il olmaktan baska kurtulusumuz yok”

“Her platformda bir araya gelmeliyiz” diyen Nazilli Ticaret Odasi Baskani Nuri Arslan, “Geçenlerde farkli bir fotograf vardi, simdi dogal olarak daha farkli bir fotograf var. Mümkünse bu fotografta hep bir araya gelmeyi becermemiz lazim. Maalesef biz bunu beceremiyoruz. Biz STK’lar olarak siyasi görüsümüz olmadigi için bu tür etkinliklere katilim sagliyoruz. Bunu siyasetçilerinde yapmasi gerekir. Aydin’in dogusu maalesef sahipsiz. Merkezde böyle etkinlik oldugunda herkes oluyor. Bizim il olmaktan baska kurtulusumuz yok” dedi.



“Üreticimizin emegini kiymetli bir sekilde satalim”

Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, fuarin gerçeklestirilmesinde dogru bir süreç isletildigini söyledi.

Fuarin, bölgenin en büyük fuari olduguna da dikkat çeken Baskan Özcan, “Nazilli için bu bir kivançtir. Bu fuar Nazilli’nin tanitimidir. Nazilli il olmak için bütün çabalari gösterecektir. Birlikte oldugumuz sürece neler yapilabildigini gösterecektir. Nazilli’de serbest ticari bölgenin yapilmasi için çalisiyoruz. Kimsenin endisesi olmasin. 20 yil önce ne söylüyorsak 20 yil sonra da aynisini söyleyecegiz. Üreticimizin emegini kiymetli bir sekilde satalim. Nazilli en güzel seyleri hak ediyor” dedi.



“Nazilli altin degerinde bir ilçe”

Nazilli’nin altin degerinde bir bölge oldugunu dile getiren Nazilli Kaymakami Sedat Sirri Sarisoy, “Bugün heyecanli ve mutlu günlerden bir gün. Nazilli altin degerinde bir ilçedir. Tarihin her çaginda insanlarin yasamak ve bulunmak istedigi bir yer olmustur. Bundan sonra da öyle olacak, insanlar sahip çikacaktir. Pandemi döneminde gördük ki, Nazilli bir araya geldiginde neler yapabiliyor. Simdide fuarda gördük, 50 kusur gün gibi kisa bir sürede böyle güzel organizasyonu gerçeklestirme basarisini gösterdik. Bu sadece bir tarim fuari degil, bu organizasyon Sümer Vakfi’nin var olmasidir. Sümer Vakfi Sümerbank’in mirasidir. Herkesi Sümer Vakfi’na üye olmaya davet ediyorum. Nazilli bugün rüstünü ispatladi. Bir araya gelince neler yapabilecegini gösterdik. Emegi geçenlere çok tesekkür ederim” dedi.



Konusmalarin ardindan Sümer Vakfi mütevelli heyetinde bulunan üyelere tesekkür belgesi takdim edildi. Törenin ardindan stantlar gezildi.

Fuara yogun katilim bekleniyor

Cumartesi günü saat 14.00’de açilisi gerçeklestirilen fuara yogun ilgi ve talep olunca 3 gün sürmesi planlanan fuar bir gün daha uzatilarak Sali gecesi sona ermesi kararlastirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) resmi internet sitesinden yapilan bilgilendirmede Tarim Makinalari, Hayvan Yetistiriciligi, Makine Ekipman ve Teknolojilerinin konu alinacagi 6 bin 500 metrekarelik kapali fuar alaninda 3 bin 500 metrekarelik stant alani yer aliyor. Yaklasik 65 stantta 170 firmanin katilacagi fuar alani doluluk nedeniyle alan disina da tasarken, fuarda 320 markanin tanitimi da saglanmis olacak.
Kaynak: İHA