Izmir Polisinden Yilbasi Öncesi Sahte Alkol Operasyonu

Izmir polisi, yilbasi öncesi Karsiyaka, Konak, Karabaglar ve Torbali ilçelerinde gerçeklestirdigi operasyonlarda 11 ton 845 litre taklit etil alkol ele geçirdi. Operasyon yapilan adreslerin arasinda taklit etil alkol üreten dezenfektan ve kozmetik fabrikalari oldugu da ögrenildi.

Izmir Polisinden Yilbasi Öncesi Sahte Alkol Operasyonu
Izmir Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik Suçlariyla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, yaklasan yilbasi öncesi sahte etil alkol ve içkiden kaynakli zehirlenme ve ölümlerin önüne geçmek amaciyla, kozmetik ve dezenfektan fabrikalari adi altinda faaliyet göstererek, taklit etiketlerle ambalajlanan etil alkolleri vatandaslara satisa sunan süphelilere yönelik operasyon gerçeklestirdi. Karsiyaka, Konak, Karabaglar ve Torbali ilçelerinde, 8 ikamet 1 araç, 1 depo ve 2 is yerinde yapilan aramalarda; 11 TON 845 litre etil alkol, 4 bin 704 adet bos etil alkol bidonu, 3 bin 243 adet taklit etiket, 133 adet içki aromasi, 300 adet koli, 1 adet krom kazan ele geçirildi.

5 tutuklama

Öte yandan gerçeklestirilen operasyonda, 9 süpheliye adli islem yapildigi bildirilirken T.A, T.K, M.A, O.T.M, R.Y isimli 5 süpheli emniyetteki islemlerin ardindan çikarildigi mahkemece tutuklandi.
Kaynak: İHA