6. Türk Filmleri Haftasi Bakü'de Basladi

Azerbaycan’in baskenti Bakü’de düzenlenen 6. Türk Filmleri Haftasi, Yönetmen Semih Kaplanoglu’nun “Baglilik Hasan” filminin gösterimi ile basladi.



Azerbaycanli sinemaseverleri Türk filmleriyle bulusturan 6. Türk Filmleri Haftasi Bakü’de basladi.

Kültür ve Turizm Bakanligi, Türkiye Bakü Büyükelçiligi ve Bakü Yunus Emre Enstitüsü’nün destekleri ile Yerli Düsünce Dernegi’nin düzenledigi haftanin açilisina, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündogdu, Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, Azerbaycan Kültür Bakani Yardimcisi Vagif Aliyev, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci, Bakü Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Selçuk Karakiliç, Azerbaycanli milletvekilleri ile sinema ve sanat camiasindan çok sayida davetli katildi.



"3. Korkut Ata Film Festivali’ni Susa’da gerçeklestirecegiz"

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündogdu, iki devlet, bir millet siariyla iki ülke iliskilerini kültürel diplomaside de çok daha iyi yerlere tasiyabilmek için gayret gösterdiklerini belirterek “Bu aksam buraya katilan tüm sinemaseverlere tesekkür ediyorum. Türkiye-Azerbaycan dostu kardeslerimize tesekkür ediyorum. Bu organizasyonlarin artarak devam etmesi gerektigini ve ortak yapimlara geçilmesi gerektigini düsünüyorum. Biliyorsunuz iki yildir Korkut Ata Film Festivali gerçeklestiriyoruz. Korkut Ata Film Festivali’nin üçüncüsünü insallah Susa’da, Azerbaycan’da gerçeklestirecegiz. 2005 yilinda basladigimiz bu organizasyonlarin finali olan Korkut Ata Film Festivali ile artik ortak yapimlar yaparak Türkiye ve Türk dünyasini daha fazla bir araya getiren sinema alaninda ve dizi alaninda, animasyon alaninda bir araya getiren organizasyon, yapimlarla buradaki sinema severlerle Türk sinemasini, Kazak sinemasini, Azerbaycan sinemasini Türkiye ile birlestirerek bunun büyütmeye devam edecegiz. Bu organizasyonlar bu isler için çok faydali oldu” dedi.



Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan ise Karabag zaferinden sonra üzerlerini düsen sorumluluklarinin arttiginin farkinda olduklarini ifade ederek “Bu süreci daha güçlü yarinlara tasiyabilmek ve bu duyguyu yasatabilmek adina sinemanin üzerine düsen çok vazifeler var. Biz de kültür bakanliklari olarak bu isin çok farkindayiz ve bu süreci ortak yapimlarla, ortak projelerle daha da gelistirme konusunda ciddi bir süreci birlikte yönetiyoruz. Bu aksam sadece Türk Filmleri Haftasi münasebetiyle bir aradayiz ama gelisimizle birlikte hem kültürel alanlarda birlikte yapacagimiz hususlar gündeme gelecek ve hem de turizm konusunda yapacagimiz ortak çalismalari ele alacagiz. Bundan sonra iliskilerimiz çok daha iyi noktaya evrilecektir. Heyecanimiz budur, gayretimiz budur. Alacagimiz neticelerle insallah iki devletin ve tek milletin çikarlarina uygun olacaktir” seklinde konustu.



21 Aralik’a kadar devam edecek film haftasi boyunca Bakülüler, “Baglilik Hasan”in yani sira, “Askin Ömrü”, “Iyi Ki Varsin Eren”, “Ankara Yazi”, “Adanis-Kutsal Kavga” ve “Rafadan Tayfa-Göbeklitepe” filmlerini ücretsiz izleyebilecek.
Kaynak: İHA