Turkcell Iklim Degisikligiyle Mücadelede Liderlik Seviyesine Yükseldi

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Son üç yildir iklim degisikligiyle mücadeleye yönelik yaptigimiz çalismalar meyvesini veriyor. Turkcell olarak liderligimizi her alanda yasatmak istiyoruz. Gelecek yillardaki hedefimiz, notumuzu daha da gelistirmek ve yalnizca sektörümüzle sinirli kalmayip bir üst seviyeye çikarak Türkiye’nin Iklim Lideri olmaktir” dedi.

Turkcell Iklim Degisikligiyle Mücadelede Liderlik Seviyesine Yükseldi
Turkcell, iklim degisikligiyle mücadele alaninda sürdürdügü çalismalar ve tüm operasyonel faaliyetleriyle dünyanin en önemli çevre girisimlerinden biri olan Karbon Saydamlik Projesi’nin (CDP) Iklim Degisikligi Programi’nda liderlik seviyesine ulasarak ‘A-‘ notuyla derecelendirildi.

2014 yilindan bu yana devam ettirdigi CDP Iklim Degisikligi raporlama sürecini, 2019 yilindaki kurumsal sürdürülebilirlik dönüsümüyle hizlandiran Turkcell’in degerleme notu, 2021 yili faaliyetleriyle A- liderlik seviyesine yükseldi. Turkcell, Türkiye telekom sektörü ve bilisim teknolojileri alaninda en yüksek notla degerlendirilen tek sirket oldugunu açikladi.

“Hedefimiz: Türkiye’nin iklim degisikligiyle mücadelesinde öncü sirketi olmak”

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, gelismeyle ilgili sunlari söyledi: “Sürdürülebilirlikte Pozitif Iz vizyonumuzla çevreye, topluma ve isimize olumlu izler birakmak için çalisiyoruz. Iklim degisikligiyle mücadele de bu kapsamda önemli odak alanlarimizdan biri. Özellikle son üç yildir iklim degisikligiyle mücadeleye yönelik yaptigimiz çalismalar meyvesini veriyor. Turkcell olarak liderligimizi her alanda yasatmak istiyoruz. Gelecek yillardaki hedefimiz, notumuzu daha da gelistirmek ve yalnizca sektörümüzle sinirli kalmayip bir üst seviyeye çikarak Türkiye’nin Iklim Lideri olmaktir”

“Iklim degisikligiyle mücadelede gönüllü hareket ediyoruz”

Turkcell Iletisim Hizmetleri A.S. altinda faaliyet gösteren tüm sirketlerin operasyonlarindaki sera gazi emisyonlarinin hesaplandigini belirten Murat Erkan, “Turkcell olarak iklim degisikligi karsisinda, teknolojinin onarici gücünü kullanarak isimizi daha çevreci, daha verimli ve sürdürülebilir bir modele dönüstürmeyi hedefliyoruz. Öncelikle sera gazi emisyonlarimizi nasil azaltacagimizi planladik. Bununla ilgili kapsamli çalismalar yaptik. Emisyon ölçüm degerlememiz global ölçekte gayet iyi ancak seviye ne kadar iyi olursa olsun biz operasyonlarimizi, iklim degisikline sebep olan etkilerimizi en az olacak sekilde düzenliyoruz. Gönüllü olarak gerçeklestirdigimiz CDP Iklim Degisikligi raporlamasiyla çevresel performansimizi yildan yila gelistirmemiz de bu konudaki kararliligimizin en net göstergesidir” dedi.

Kaynak: İHA