TEKNOSAB 50 Bin Kisiye Istihdam Saglayacak

Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan, “TEKNOSAB 50 bin kisiye istihdam saglayacak, devasa bir proje” dedi.

TEKNOSAB 50 Bin Kisiye Istihdam Saglayacak
Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan önceki gün Gönü Mahallesini ziyaret etti. Mahalle Muhtari Erol Yildirim ve vatandaslarla da bir araya gelen Özkan yapilan çalismalari incelerken hem Karacabey Belediyesi hem de Büyüksehir Belediyesi ile birlikte Karacabey’de hizmet yagmuru yasandigini kaydetti.

Baskan Özkan,“Normalde 1 baraj bitmeden 2. baraja baslanmiyordu genel teamül olarak ama geçmis dönem Bakanimiz Veysel Eroglu’na durumu anlatip, Karacabey’in içme suyuna yönelik yillardan beri sehir efsanesi haline gelmis Gölecik Baraji’nin insaatini baslatmaya vesile olduk, Yesildere Baraji bitme asamasinda. Elbette simdiki bakanimizSayin Vahit Kirisçi’nin de alakasi ve konuyu yakindan takip etmesi nedeniyle çok tesekkür ediyorum. Bunun yaninda, Istanbul otoyolunun Karacabey’den girisinin çikisinin olmasi, ilçemize ciddi bir sekilde avantaj sagladi. Hizli tren çalismalari basladi, hem Hürriyet Mahallemizde hem de Taslik Mahallemize 2 tane istasyonu olacak. Ayrica TEKNOSAB 50 bin kisiye istihdam saglayacak, devasa bir proje. Türkiye’nin suandaki en büyük projesi, bunun yaninda yillarin kangren olmus asbestli içme suyu borulari, yetmeyen kanalizasyon borulari ve yagmur suyu sebekesi komple yenileniyor.Gelecek 100 yila hitap edecek insaat gerçeklestiriliyor” dedi.

“Çalismalari gezmeye 1 gün yetmez”

Özkan,“Karacabey’de yapilan çalismalari gezmeye kalksaniz 1 gün yetmez” diyerek, merkez ve kirsalda süren çalismalara vurgu yapti. 6 yerde altyapi çalismasi olduguna dikkat çeken Özkan, ilçenin genelini bir bütün olarak kabul ettiklerini ve merkez ile kirsala esit hizmet saglamaya çalistiklarini sözlerine ekledi. Özkan,“Bursa Büyüksehir Belediyemiz tarafindan Gasilhane insaati, yeni itfaiye binasi ve kültür merkezi insaatlari devam ediyor. Spor salonumuzu tamamladik, vatandaslarimiz burada 7’den 70’e spor yapma imkanina kavusuyor. Servisle aliyoruz spor yapmak isteyen çocuklarimizi, hanimlarimizi, vatandaslarimizi, spor yaptiktan sonra yine servisle birakiyoruz. Tüm bunlar olurken araç filomuzu da yeniledik. Artik kiralama yapmiyoruz, 3 yillik kiralama bedeli olarak verecegimiz parayla belediyemize yeni araçlar kazandiriyoruz. Bununla birlikte,Gençlik Merkezi insaatimiz da bitme asamasinda.Asevinden kültür merkezine, gençlik merkezinden spor salonlarina kadar pek çok alanda çalismalar sürüyor. Halisahalar yapiyoruz hem merkeze hem kirsala, her alanda eksiklikler tamamlanmaya çalisiliyor”diye konustu.

Baskan Özkan, Karacabey Ticaret Borsasi tarafindan yikilan Cumhuriyet Okulunun ek binasinin insaatinin da devam ettigini ve bununla birlikte 14 Eylül Okulunun insaatinin da hizli bir sekilde devam ettigini belirterek,“Bakildiginda baska ilçeleri kiskandiracak çalismalar tüm hiziyla Karacabey’imizde devam ediyor. Gönü Mahallemize geldik, 3 mahallemizde de parke tasi çalismalarimiz var.Bununla birlikte arazi yolu çalismalarimiz devam ediyor. Belirledigimiz 4 mahallede de halisaha çalismalarimiz var, bunlar devam edecek. Altyapi çalismalari bittikten sonra üst yapiya; kültürel, sportif, sosyal faaliyetlere daha fazla egilme imkani bulacagiz. Bütün bu çalismalarimizin basta suanda içerisinde bulundugumuz Gönü Mahallemize,Karacabey’imize hayirli olmasini diliyorum. Basta Büyüksehir Belediye Baskanimiz Alinur Aktas’a olmak üzere il baskanimiza, bölge milletvekilimiz Mustafa Esgin’e, diger milletvekillerimize, bakanlarimiza, tabi herseyden önce de bizim bu isleri yapmamiza imkan saglayan Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’a tesekkürlerimi sunuyorum. Hayirli olsun”ifadelerini kullandi.

Mahalle Muhtari Erol Yildirimda,“Karacabey Belediye Baskanimiza yapmis oldugu yatirimlardan dolayi tesekkür ediyoruz. Her konuda bizi kirmadigi için kendisine minnettariz. Çok güzel hizmetler aliyoruz. Baskanimiza, emegi geçen tüm arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Bütün kurumlarimizdan memnunuz. Bizlere 1 araç dediniz, 5 araç gönderdiniz. Karacabey Belediyesi santiyesi bize çalisti.Allah razi olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA