Saba Tümer Ile 'Kafayi Degistir' Bulusmasi

Ünlü sunucu ve program yapimcisi Saba Tümer, Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) ögrencileriyle ‘Kafayi Degistir’ temali etkinlikte bir araya geldi. Üniversitede geçirdigi günleri, kariyerine yön veren unutulmaz anilari ve sira disi maceralarini esprili bir dille gençlerle paylasan Tümer, kendisini dinleyenlere kahkaha dolu anlar yasatti.

Saba Tümer Ile 'Kafayi Degistir' Bulusmasi
Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Meslek Yüksekokulu tarafindan düzenlenen ’Saba Tümer ile Kafayi Degistir’ adli konferans, erkek moda dünyasinin öncülerinden Altinyildiz Classics’in sponsorlugunda gerçeklesti. IEÜ Konferans Salonu’nda yapilan etkinlige IEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Askar, Meslek Yüksekokulu Müdürü Burçin Önder, akademisyenler ve çok sayida ögrenci katildi.

Konseptini kendi hazirladigi programda yasamina yön veren tercihlerini ve meslek hayatindaki en unutulmaz anlari aktaran Saba Tümer, hayatta basarili ve mutlu olmanin ipuçlarini da IEÜ’lü gençlerle paylasti. Saba Tümer, sunumunun sonunda Altinyildiz Classics’in ’Dünya Yasasin Diye’ çatisi altinda önce egitim diyerek hayata geçirdigi ve her magazasi ile bir ögrenciye egitim bursu saglayarak part time is, staj ve istihdamda öncelik imkâni sundugu ’Her Magaza Bir Ögrenci’ projesinin detaylarini da ögrencilere anlatti.

Karamsarliga degil umuda sarilin

Kendisinin de hayatin çesitli dönemlerinde zorluklarla karsi karsiya kaldigini ancak umudunu ve kararliligini hiç kaybetmeden hedefledigi noktaya ulasmak için çalistigini vurgulayan Saba Tümer, gençlere seslenerek, “Sizler, bizim dönemimize göre çok daha yenilikçi ve gelisime açiksiniz. Hiçbir zaman karamsarliga kapilmayin. Bence, hayatta basarisizlik yoktur. Basarisizlik, hayatin size ‘Yanlis yoldasin’ demesidir. Hayatin size firsatlar çikaracagina inanin, emin olun. Ben, hep farkli olmaktan beslendim, hedeflerimin pesinden gittim. Siz de öyle yapin. Hayati iskalamayin, dolu dolu yasayin. Her günün, yasamin degerini bilin. ‘Hiçbir sey degismiyor’ gibi hissediyorsaniz, tipki sloganimizda oldugu gibi ‘kafanizi degistirin.’ Karamsarliga, endiseye degil umuda sarilin” dedi.



Motive edici bir bulusma oldu

IEÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Burçin Önder, etkinlige katilimindan dolayi Saba Tümer’e tesekkür ederek, “Saba Tümer, mesleginde önemli basarilara ulasmis, enerjisi ve güler yüzüyle çok sevilen bir isim. Saba Tümer, ögrencilerimizle is hayatina dair çok önemli bilgiler paylasti, ‘hayata umut dolu’ bakmanin gücünü anlatti. ‘Kafayi degistir’ mottosu, tam da Saba Tümer’e uyan bir slogan. Gençlerimiz için oldukça motive edici, eglenceli, hayata farkli noktadan bakmayi tesvik eden bir bulusma oldu. Meslek Yüksekokulu olarak böylesine önemli bir etkinligi hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduk” diye konustu.

Kaynak: İHA