Miniklerin Yerli Mali Haftasini Kutladi

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kizilkaya, Mehmet Nuri Efendi Anaokulunu ziyaret etti, ögrencilerin Yerli Mali Haftasi kutlamalarina katildi.

Miniklerin Yerli Mali Haftasini Kutladi
Bilecik Valisi Dr. Kemal Kizilkaya, Kardes okul projesi ile Bilecik Mehmet Nuri Efendi Anaokuluna destek olan firma yetkililerinin katilimi ile ‘Yerli Mali Haftasi’nda okulun ögrencileri ve ögretmenleri ile bir araya geldi. Vali Kizilkaya ve beraberindekiler siniflari ziyaret ederek ögrenci ve ögretmenlerle sohbet etti. Daha sonra ögrencilerin Yerli Mali Haftasi nedeniyle düzenledigi programa katilan Vali Kizilkaya, ögrencilerle birlikte veliler tarafindan evlerde hazirlanan ürünlerden olusan sofrada bulustu.

Yerli mali kullanmanin neden önemli oldugunu “Türk milleti olarak eger kendimiz birseyler üretmezsek, patatesi bile yurtdisindan alirsak paramizi disariya vermis oluruz. Üretimimizi kendimiz yapar, tükettigimiz seyleri kendimiz üretirsek zengin bir toplum oluruz” sözleriyle vurgulayan Vali Kizilkaya, Türkiye’de üretilen ürünleri tercih ederek ülke ekonomisine katkida bulunulacagini ifade etti.

Okul ziyareti sirasinda ögrencilere hitaben bir konusma yapan Vali Kizilkaya, "Yerli Mali Haftasi sebebiyle bugün aranizdayiz. Mutlaka sizler de biliyorsunuz sehrimizde kendi çiftçimizin ürettigi elmalar, armutlar, seftali, çilek, yaban mersini gibi ürünler var. Sizlerin de bu sürece katilmanizi istiyoruz biz. Yerli ürünlerimizi sahiplenmenizi istiyoruz. Gelecekte belki sizler üreteceksiniz, pazarlayacaksiniz, satip sehrimize deger katacaksiniz. Ben her birinize basarilar ve saglik sihhat diliyorum" dedi.

Ögrencilerin ülkemizin yedi bölgesine özgü yiyeceklerin kiyafetlerine yansitmasi ile olusturduklari gösteri renkli görüntülere sahne oldu.
Kaynak: İHA