Laçin Baraji Ile 4 Bin 150 Dekar Tarim Arazisi Sulanacak

Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürü Lütfi Akca, Eskisehir’in Saricakaya ilçesindeki Laçin Baraji’nin yapiminin ve Erzincan’da Çardakli Deresi’ndeki islah çalismalarinin devam ettigini kaydetti. Laçin Baraji’nin tamamlanmasi ile 4 bin 150 dekar tarim arazisinin sulanmasi saglanacak.

Laçin Baraji Ile 4 Bin 150 Dekar Tarim Arazisi Sulanacak
DSI Genel Müdürü Lütfi Akca, yaptigi yazili açiklamada Eskisehir’in Saricakaya ilçesindeki Laçin Baraji’nin tamamlanmasi ile barajda depolanacak suyla 4 bin 150 dekar tarim arazisinin sulanmasinin saglanacagini ifade etti.

Servis ve ulasim yollari, enjeksiyon, dipsavak ve cebri boru imalatlarinin tamamlandigini dile getiren Akca, "Gövde dolgusu ve dolusavak imalatlari devam etmekte olup, kalan gövde dolgu, dolusavak ile ayar vana odasi ve mekanik aksam imalatlarinin bitirilerek isin tamamlanmasi planlanmaktadir. Temelden yüksekligi 45,5 metre ve su depolama kapasitesi 1,63 milyon metreküp olan Eskisehir Saricakaya Laçin Baraji’nin tamamlanmasi ile 2022 birim fiyatlari ile dekar basina 4 bin 500 lira gelir artisi ve ülke ekonomisine yillik 18 milyon 675 bin lira katki saglanmasi hedeflenmektedir" dedi.

Akca, Erzincan’da yapimi devam eden Beytahti Mesire Alani Çardakli Deresi’ndeki islah çalismalarinin da devam ettigini açikladi.

Yapilacak çalismayla 2 bin metre tahkimatsiz sedde ve Karasu Nehri’nde bin 350 metre tas tahkimatli sedde yapim isinin sürdügünü belirten Akca, "Bu yil itibariyla 3 bin 350 metre sedde olusturulmus, bin metrelik kisimda tas tahkimat yapilmis olup; tas tahkimat isi devam etmektedir. Erzincan Beytahti Mesire Alani Çardakli Deresi’nde islah çalismasinda fiziki olarak yüzde 78 gerçeklesme saglanmis olup, çalismalarin 2022 yili Aralik ayi sonunda tamamlanmasi hedeflenmektedir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA