'Kumpanyada Curcuna' Isimli Oyun Basaksehirlilerle Bulustu

Basaksehir Belediyesi, usta tiyatrocu Cengiz Küçükayvaz’in yazip yönettigi “Kumpanyada Curcuna” isimli oyunu Basaksehirlilerle bulusturdu. Tiyatro severlerin begenisini toplayan oyunda kahkahalar yükseldi.

'Kumpanyada Curcuna' Isimli Oyun Basaksehirlilerle Bulustu
Kültür sanat sezonu etkinlikleri çerçevesinde Basaksehir Belediyesi, usta tiyatrocu Cengiz Küçükayvaz’in yazip yönettigi “Kumpanyada Curcuna” isimli oyununu Basaksehirlilerle bulusturdu. Eski bir Istanbul hikâyesinin anlatildigi “Kumpanyada Curcuna” adli oyunun prömiyeri, Basaksehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Usta tiyatrocu Cengiz Küçükayvaz’in yazip yönettigi ve oynadigi oyun, Basaksehirlilerin begenisini topladi. Sanat yönetmenligini Caner Demir’in üstlendigi oyunda; Cengiz Küçükayvaz, Züleyha Karyagdi, Harun Özag, Aykut Ispir, Alican Turan, Deniz Akkaya, Oguz Cabir Arslan, Evrim Artut, Ahmet Altan Dalyan, Abdulsamed Albora, Samira Tiryaki, Yagmur Sayir, Irmak Çakmak, Samet Karakas, Ayber Faruk Özbeyli ve Esma Nur Karaca sahne aldi.

“Kumpanyada Curcuna”

Basaksehir Tiyatro Akademisi’nden çikan oyunda, olaylar Temasa-ül Curcuna isimli bir kumpanyada geçiyor. Kumpanyanin sahibi Nigar Hanim, konagi yandigi için geceyi kumpanyada geçirmek zorunda kalir. Bu arada Kizi Gülnihal, Pasa’nin oglu Çitkirildim Kivanç Efendi’ye asik olur. Pasa baba ve oglu Kivanç, Gülnihal’i istemek için konaga gelmek isterler ama Nigar Hanim konakta degil, kumpanyada kalmaktadir. O aksam kumpanyada her zamanki gibi gösteri vardir. Ayni anda hem kiz istenecek, hem de Pasa babaya belli etmeden gösteri devam edecektir. Bütün bunlar yetmezmis gibi, Nigar’in belalisi ve alacaklisi Tuzsuz Deli Bekir de devreye girince, olaylar isin içinden çikilmaz bir hal alirken bütün bu karisikligi çözmek ise Ibis’e kalir.
Kaynak: İHA