Köy Muhtarinin Öldürülerek Trafik Kazasi Süsü Verilen Olayla Ilgili Detaylar Netlesmeye Basladi

Artvin’in Savsat ilçesinde köy muhtarinin öldürülerek kaza süsü verilen olayla ilgili detaylar netlesmeye basladi. Cinayeti isleyen komsusunun borç para meselesi yüzünden tartistigi muhtarin kafasini çekiçle defalarca vurarak öldürdügü, sonra kaza süsü vermeye çalistigi ve ardindan da pisman olunca intihar etmek istedigi ortaya çikti.

Köy Muhtarinin Öldürülerek Trafik Kazasi Süsü Verilen Olayla Ilgili Detaylar Netlesmeye Basladi
Artvin’in Savsat ilçesinnde 12 Aralik Pazartesi günü yasanan olayda, kaza ihbari alan Jandarma ekipleri Tepeköy köyüne gitti. Araç içinde kimsenin olmadigini gören ekipler, kan izlerini görünce inceleme baslatti. Aracin, Tepeköy muhtari Murat Altun’a ait oldugu belirleyen ekipler, kayip olan muhtari aramaya basladi.

Savsat Cumhuriyet Savciligi tarafindan yapilan titiz çalisma sonucunda, aracin kaza sonrasi durusu ve içinde bulunan kan damlalarinin akis yönünün kazaya göre ters yönde olmasindan süphelenen cumhuriyet savcisi kayip muhtarin son görüstügü kisilerin ifadesine basvurdu.

Kaza süsü vermek istedi

Telefon kayitlarindan son olarak komsusu Y.A ile görüstügünü belirleyen ekipler Y.A.’nin ifadesine basvurdu. Y.A. sorgusunda suçunu itiraf etti. Alkolü olduklarini, borç para yüzünden evinin önünde çekiçle muhtarin kafasina vurdugunu belirten Y.A, daha sonra muhtar Murat Altun’u araciyla ormanlik alana götürdügünü, bu sirada araç içinde yeniden hareket ettigini ve tekrardan çekiçle defalarca kafasina vurarak öldürdügünü söyledi.

Sonrasinda ise cesedi köy çikisinda ormanlik alana biraktigini, araci ise 1 kilometre uzaklikta yoldan asagi atarak kaza süsü vermek istedigini belirtti.



Evindeki tüfegiyle intihar girisimde bulundu

Zanli Y.A.’nin evinde bulunan av tüfegiyle intihar etmek istedigi ortaya çikarken, Jandarma ekiplerinin müdahalesi engellenen Y.A adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili sorusturma devam ederken, köy muhtari Murat Altun bugün ikindi namazina müteakip kilinacak cenaze namazinin ardindan Töpekeöy Mezarliginda topraga verilecegi belirtildi.
Kaynak: İHA