Danimarka'da 3 Parti Hükümeti Kurma Konusunda Anlasti

Danimarka’da Sosyal Demokratlar Parti lideri Mette Frederiksen, ana muhalefet partisi Liberal Parti ve Ilimlilar ile yeni bir hükümet kurma konusunda anlastiklarini belirterek, yeni hükümetin 15 Aralik’ta duyurulacagini ifade etti.

Danimarka'da 3 Parti Hükümeti Kurma Konusunda Anlasti
Danimarka’da 1 Kasim’da düzenlenen genel seçimlerin galibi Sosyal Demokratlar Parti lideri Mette Frederiksen, seçimlerden yaklasik 6 hafta sonra ana muhalefet partisi Liberal Parti ve Ilimlilar ile kendisinin basbakan olacagi yeni bir hükümet kurma konusunda anlastiklarini açikladi.

Frederiksen, "Daha fazla insanin ise alinmasi, yüksek iklim hedefleri ve oldukça kapsamli bir reform programi saglama açisindan büyük hedefler belirledik" dedi.

Frederiksen, Liberal Parti lideri Jacob Elleman-Jensen ve Ilimlilar’in lideri Lars Lokke Rasmussen’in yarin düzenleyecekleri ortak basin toplantisi ile kuracaklari yeni hükümetin ana hatlarini kamuoyu ile paylasmalari bekleniyor.

Söz konusu 3 partinin Grönland ve Faroe Adalari’ndan milletvekillerinin de dahil oldugu 179 sandalyeli parlamentoda toplam 89 sandalyesi bulunuyor.

Frederiksen’in 15 Aralik’ta yeni hükümetin resmen açiklanmasinin ardindan Iskandinav ülkesinin basbakani olarak ikinci dönemine baslamasi bekleniyor.
Kaynak: İHA