Bilecik'te 'Önlem Al, Hayatta Kal' Protokolü VKS Toplantisi Gerçeklestirildi

Bilecik’te Güvenli Trafik, Güvenli Tarim Sempozyumu ve ’Önlem Al, Hayatta Kal’ isbirligi protokolünün Video Konferans Sistemi (VKS) toplantisi gerçeklestirildi.

Bilecik'te 'Önlem Al, Hayatta Kal' Protokolü VKS Toplantisi Gerçeklestirildi
Jandarma Genel Komutanligi tarafindan ‘Önlem Al Hayatta Kal’ mottosuyla 81 ilde es zamanli düzenlenen Güvenli Trafik, Güvenli Tarim Sempozyumu Bilecik Il Jandarma Komutanligi toplanti salonundan VKS ile katilim saglandi. Toplantiya, Bilecik Valisi Dr. Kemal Kizilkaya, Bilecik Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Muzaffer Sandal, Bilecik Il Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Bilecik Il Tarim ve Orman Müdürü Necmettin Yoldas ve ilgili kurum amirleri katildi.

Toplantida; kirsal alanlar ve kirsal yollarda yogun olarak meydana gelen trafik kazalarinin önlenmesi/azaltilmasina yönelik olarak; Kirsal alan kosullari ve tarimsal üretim faaliyetleriyle iliskili trafik kazalarinin azaltilmasi/önlenmesine yönelik bilimsel, teknik ve uygulayicilar düzeyinde degerlendirmelerde bulunulmasi ve çözüm önerileri gelistirilmesi, bakanliklar, üniversiteler, sektörel kuruluslar, STK’lar ve trafik kollugu arasinda isbirliginin gelistirilmesi, tarimsal faaliyetlerle iliskili trafik kazalarinin azaltilmasina yönelik denetim, egitim ve kampanyalarin sürekli ve sürdürülebilir hale getirilmesi konulari görüsülerek karara baglanildi.
Kaynak: İHA