Amasya Seker'den Çiftçilere Çagri Açiklamasi 'Dilediginiz Kadar Pancar Ekin'

Amasya Seker Fabrikasi, verimli geçen bu yilda çiftçilerin 75 bin dekar alanda yetistirdigi 630 bin ton seker pancarini isleyip 81 ton seker üretimi gerçeklestirecek. Seker pancarinin üreticisinin yüzünü güldürdügünü belirten fabrika yöneticileri, stratejik bir ürün olan toz seker üretimini artirmak için 69 yildir bacasi tüten isletmenin ortagi olan çiftçilere kota sorununun olmadigini vurgulayip 2023 yilinda istedikleri kadar ürün ekmeleri çagrisinda bulundu. Agizlarin tatlandiricisi sekerin tarladan mutfaklara uzanan yolculugunda çiftçilerin ve fabrika çalisanlarinin büyük emegi bulunuyor.

Amasya Seker'den Çiftçilere Çagri Açiklamasi 'Dilediginiz Kadar Pancar Ekin'


Ahmet Özarslan: “Isteyen diledigi kadar pancar ekebilir”

Seker pancari üretimini artirmak amaciyla önemli çalismalar yaptiklarini belirten Amasya Seker Fabrikasi Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Özarslan, “Bölgemizde ekimden hasada kadar çiftçilerimizi destekliyoruz. Çünkü bu sekerin yurt disindan gelmeden ülkemizde üretilmesi gerekiyor. Amasya bölgemizde kota sorunu yoktur. Isteyen diledigi kadar pancar ekebilir” dedi.



“Küspe satisinda randevulu sisteme geçtik”

Üretimden elde edilen bir diger önemli ürün olup hayvancilikta kullanilan küspenin temininde kolaylastirici adimlar attiklarini, ayrica küspelerin 1 ton, 500 kilo ve 40 kilo halinde paketlendigini anlatan Ziraat Mühendisi Özarslan, “Küspe satisinda randevulu sisteme geçtik. Eskiden 2-3 gün süren küspe siralari oluyordu. Biz su an o siralari kaldirmis olduk. Çiftçilerimiz internetten çiftçi portalimiza ulasarak aldiklari randevulari sonucu verilen gün ve saatte gelip küspelerini teslim alarak kisa sürede dönüs yapiyor” diye konustu.



“Hedefimiz ilk 500 sirket arasina girmek”

Türkiye’nin ikinci 500 büyük sanayi kurulusu arasinda bulunan Amasya Seker Fabrikasi’nin hedefinin ilk 500 kurulus arasina tasinmasi oldugunu vurgulayan Ahmet Özarslan, “Hedefimiz ilk 500 sirket arasina girmek. Bununla ilgili olarak hem seker üretiminde hem de etil alkol üretiminde yatirimlarimizi yapmaktayiz” seklinde konustu.



“Salgin döneminde ülkemize büyük katki sagladik. Yatirimlarimizi artirip paketli etil alkol tesisi kurduk”

Korona virüs (Kovid-19) salgini döneminde imdada yetisen fabrikanin hastanelerin yaninda su anda kolonya ve dezenfektan üreticilerine etil alkol temin ettigini hatirlatan Özarslan, “Salgin döneminde ülkemize büyük katki sagladik. Yatirimlarimizi artirip paketli etil alkol tesisi kurduk. Hastanelere 5 litrelik paketler halinde satis yapiyoruz. Toplam üretimde 7,5 milyon litreye ulastik. Melas tanklarimizi büyüterek kapasitelerini artirdik. Yine etil alkol stoklama kapasitelerimizi artirdik” ifadelerini kullandi.

Cumhurbaskani Erdogan’a tesekkür

Seker sektörüne olan destegi dolayisiyla Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a fabrika ortagi çiftçilere adina tesekkür eden Özarslan, 2023 yili hasat döneminde açiklanacak pancar alim fiyatinin beklentileri karsilayacak sekilde olacagina inandigini söyledi.

Kaynak: İHA