Ünlü Eglence Mekaninin Önünde Islenen Cinayetin Faili Yakalandi

Besiktas Ortaköy’de bir eglence mekaninin önünde yasanan silahli çatismada öldürülen güvenlikçi Yasin Keskin’in katil zanlisi yakalandi. Failin, 16 Nisan’da Kasimpasa futbol takimi tribün lideri Yüksel Ustahüseyin cinayetinde de rol aldigi ortaya çikti.

Ünlü Eglence Mekaninin Önünde Islenen Cinayetin Faili Yakalandi
Edinilen bilgiye göre, Ortaköy’deki bir eglence mekanina 8 Eylül günü saat 01.00 siralarinda gelen Mesut B., Recep Ç. ve Inci Cennet E., içeri alinmayinca güvenliklerle aralarinda yasanan tartisma sirasinda içlerinden biri güvenlik görevlilerinden birine kafa atmisti. Daha sonra 3 kisi yumruk, tekme ve sopalarla feci sekilde bayilana kadar dövülmüstü. Kavganin devaminda sonraki günlerde yasanan husumete dayali olarak gerçeklestirilen silahli çatismada, eglence mekanin güvenlik görevlisi Yasin Keskin vurularak yasamini yitirmisti.

Istanbul Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ile Istanbul Istihbarat Sube ekipleri, cinayete iliskin yürütülen sorusturma çerçevesinde tetikçiyi yakalamak için çalisma baslatti. Kamuoyunda “Baris Boyun” grubu olarak bilinen ve söz konusu grubun tetikçiligini yapan “Daltonlar” isimli bir alt grubun mensuplarindan A.E.’nin, Atasehir’de oldugu bilgisine ulasti. Zanli, 5 Aralik’ta saklandigi eve düzenlenen operasyonla yakalandi. Öte yandan cinayeti gerçeklestirdigi öne sürülen A.E’nin suç ortagiyla olay yerine geldigi anlar da güvenlik kamerasina yansidi.

Gözaltina alinan süphelinin, 16 Nisan 2022 tarihinde Beyoglu’nda evinin önünde silahli saldiri sonucu öldürülen Y.U. cinayetinde de rol aldigi ve o cinayete karistigi tespit edildi.

Yakalanan katil zanlisi, polisteki ifade islemleri tamamlandiktan sonra 8 Aralik’ta adliyeye sevk edildi. Süpheli sevk edildigi adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA