Türkiye Aricilik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye Ari Yetistiricileri Merkez Birligi (TAB) sponsorlugunda gerçeklesen "Türkiye Aricilik Ödülleri" sahiplerini buldu. Aricilik sektöründe Türkiye’nin en prestijli ödülleri olarak anilan "Türkiye Aricilik Ödülleri" ülkenin dört bir yanindaki aricilari bir araya getirdi. Gelistirdikleri ari ürünleri ile 3 ödül alan BEE’O Propolis, inovasyon kategorisindeki ödülleri topladi.

Türkiye Aricilik Ödülleri Sahiplerini Buldu
Türkiye Ari Yetistiricileri Merkez Birligi sponsorlugunda 7. Uluslararasi Mugla Aricilik ve Çam Bali Kongresi çerçevesinde düzenlenen ödül töreninde; kisi, kurum ve sektör temsilcilerine, ülke aricilik sektörüne katkilarindan dolayi tesekkür edilerek TAB’in özel tasarimi olan ari heykeli verildi.

Aricilik sektöründe Türkiye’nin en prestijli ödülleri olarak anilan "Türkiye Aricilik Ödülleri", ülkenin dört bir yanindan aricilari bir araya getirdi. Gelistirdikleri ari ürünleri ile 3 ödül alan BEE’O Propolis, inovasyon kategorisindeki tüm ödülleri topladi. Kongre çerçevesinde düzenlenen inovasyon yarismasinda; ari ürünleri arasindan BEE’O Shot ailesinin yeni üyesi BEE’O kolajen shot propolis altin madalya ve BEE’O yogun bakim kremi gümüs madalya, BEE’O D3+K2 vitaminli propolis bronz madalya ödülüne layik görüldü.



"Aricilarimiza ekipman ve malzeme destegi saglayarak, ari ürünlerinin üretimini destekliyoruz"

3 farkli inovatif ürünle ödüllere layik görülen basarili kadin girisimci Dr. Asli Elif Tanugur Samanci, ödül töreninde yaptigi açiklamada, "Türkiye’nin dört bir yaninda ari ürünleri üretebilecek aricilarla bulusuyoruz ve ariligi kontrol ediyoruz. Ariligin, temiz su kaynaklarinin bulundugu yerlerde, çevresinde atik ve fabrikalarin olmadigi, yoldan uzak ve pestisit kullanilmayan alanlarda olup olmadigina dikkat ediyoruz. Böylelikle, üretilen ari ürünlerinin kalitesi en üst seviyede korunmus oluyor. Bunun yaninda, tasarladigimiz bu model, hem dünyamiz için kritik degere sahip arilarimizi, hem de ürün satabilme kaygisi tasiyan aricilarimizi korumasi bakimindan önemli bir iyi üretim teknigidir. Çünkü aricilarimiz, en bastan ürününü satabilme garantisi ile ailemizin bir parçasi haline geliyor, böylece üretimde yüksek kaliteden ödün vermiyoruz. Ailemizin bir parçasi olan aricilarimiza ekipman ve malzeme destegi saglayarak, ari ürünlerinin üretimini destekliyoruz" dedi.



Ödüller sahiplerini buldu

Gecede ödül alan diger isimler ise, "Aricilik Sektörüne Katki Sunanlar" kategorisinde emekli hocalar Prof. Dr. Ahmet Güler, Prof. Dr. Kadriye Sorkun ve Prof. Dr. Nevzat Artik, "Ariciliga Hizmet Verenler" kategorisinde Ahmet Inci ve Alim Tutar, "Emekli Birlik Baskanlari" kategorisinde Zekeriya Aydin (Trabzon), Selahattin Güney (Zonguldak) ve Fevzi Civaoglu (Rize), "Aricilikta Hizmet Ödülleri (Yurt disi ve Yurt içi Yarismalarda Ödül Alanlar/Sektörde Farkindalik Olusturanlar)" kategorisinde Bitlis Ili Ari Yetistiricileri Birligi, Halit Çelebi, Alper Kuyucu ve Mücdettin Çakan, "Kadin Aricilar" kategorisinde Sibel Utlu, "Yasli Aricilar" kategorisinde Murat Muslu, "Engelli Aricilar" kategorisinde Ramazan Aydogan, "Medya Sektöründe Ariciliga Katki Sunanlar" kategorisinde Ismail Ugural ve Celal Toprak, "Kamu Kuruluslari" kategorisinde Bu Topragin Sesi programi (TRT), "Inovasyon Ödülleri, Aricilik Ürünleri" kategorisinde birincilik Apimaye-Yasaeng ari sütü seti, ikincilik Mustafa Köseoglu-Demonte Kovan, üçüncülük Apimaye-sir alma kutusunun olurken, "Ari Ürünleri" kategorisinde BEE’O kolajen shot propolis, yogun bakim kremi ve D3+K2 vitaminli propolis ile ilk üç sirayi aldi.

"Yönetim Gelistirme" kategorisinde ari ipegi üretimi ile Prof. Dr. Oktay Yildiz birinci, ogul yakalama aparati ile Apimaye ikinci, yaban arasi yakalama düzenegi ile de yine Apimaye üçüncülük kazandi.

Bal Yarismasi Ödülleri’nde, Monofloral Bal Yarismasi’nin birinci Sabahatdin Yaraslioglu, ikinci Tamer Topal ve üçüncü Kurtulus Çardak olurken; Polifloral Bal Yarismasi’nda birinci Abdulmuttalip Aydin, ikinci Gürsel Yasan, üçüncü Çaglar Çardak, Çam ve Diger Salgi Bali Yarismasi’nda da birinci Süleyman Öner, ikinci Arzu Tulin Efe ve üçüncü Hasan Karayigit oldu.

En Güzel Tasarim ve Jüri Özel Ödülü ise Abdulmuttalip Aydin’a verildi.

Kaynak: İHA