Tarihi Geçmis Ürünleri Satacakti

Düzce Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri gelen ihbar üzerine denetime gittigi markette vatandasin sagligini tehdit eden manzara ile karsilasti. Yabanci uyruklu sahsin islettigi marketin ruhsatinin Türk vatandasina ait çiktigi belirlenirken raflardaki çogu ürünlerin son tüketim tarihinin geçtigi tespit edildi.

Tarihi Geçmis Ürünleri Satacakti
Düzce Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri periyodik denetim çalismalarinin yani sira Beyaz Masa ve direkt Zabita Müdürlügü’ne yapilan ihbarlari da degerlendirmeye devam ediyor. Müdürlüge gelen ihbar üzerine Serefiye Mahallesi’ndeki bir markete denetime giden ekipler, insan sagligini tehdit eden ürünlerle karsilasti. Isyeri çalistirma ruhsatinin Türk vatandasi üzerine kayitli oldugu ve marketi isleten sahsin yabanci uyruklu oldugu da tespit edilirken raflardaki ürünler tek tek incelendi.

Üzerinde Türkçe ibare bulunmayan ürünler bulundu

Zabita ekiplerinin yaptigi açiklamada su ifadelere yer verildi: “Raflarda satisa hazir 22 kalem ürünün son kullanma tarihlerinin geçmis oldugu, Türkçe ibaresi bulunmayan ürünler oldugu, paketlenmis ve üzerinde üretim yeri dolum tarihi ve tüketim tarihi bulunmayan pek çok ürün oldugu tespit edilerek ekiplerimiz tarafindan Düzce Tarim Müdürlügüne teslim edilmek üzere bahse konu ürünlere el konulmustur”.

Ayrica ayni is yerine ruhsata aykiri faaliyetten cezai islem uygulandigi ve isyerinde kaçak personel çalistirildigi konusunda da SGK’ya yazili bildirim yapildigi açiklandi.
Kaynak: İHA