(ÖZEL) Uzmanindan Sözlesmeliye Kadro Düzenlemesine Iliskin Degerlendirme

Sözlesmeli kamu personeline verilen kadro müjdesiyle ilgili degerlendirmede bulunan Türkiye Genç Is Insanlari Dernegi (TÜGIAD) Sube Genel Sekreteri Av. Dr. Ali Önal, “Bizim Devlet Memurlari Kanunu’muz ve buna bagli olan personel kanunlarimiz çok daginik. Tüm devlet memurlarinin ve tüm sözlesme statüsündeki personelin, mümkün mertebe ayni statüye getirilmesi noktasinda çalisma yapilmasi gerekmektedir” dedi.

(ÖZEL) Uzmanindan Sözlesmeliye Kadro Düzenlemesine Iliskin Degerlendirme
Bir süre önce Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 424 bin kamu personelinin istege bagli olarak kadroya geçebilecegi müjdesini vermis, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin de, 50-D’li arastirma görevlileri ile Kültür ve Turizm Bakanligi sanatçilarinin da sözlesmeliye kadro düzenlemesine dâhil edildigini açiklamisti. Konuyla ilgili degerlendirmede bulunan TÜGIAD Sube Genel Sekreteri Av. Dr. Ali Önal, Danistay ve is mahkemelerinin geçmis yillardaki kararlarina ve devlet memurlari kanunundaki düzenlemelere degindi. Yasa koruyucularin esitlik ilkesine göre hareket etmeleri gerektigini kaydeden Önal, devlet memurlari ve sözlesmeli statüsündeki tüm personelin ayni statüye getirilmesi yönünde çalisma yapilmasi gerektigini söyledi.



“Tüm devlet memurlari ve sözlesmeli personelin ayni statüye getirilmesi noktasinda çalisma yapilmali"

“Türkiye’de su an 520 bin civari sözlesmeli devlet memuru var. Bu çerçevede sözlesmeli devlet memurlarinin 424 bininin kadroya geçirilecegi hesaplaniyor. Henüz belli olmadi ancak düzenlemenin ardindan dikkat edilmesi gereken birkaç hususa deginmek istiyorum. Bizim Devlet Memurlari Kanunu’muz ve buna bagli olan personel kanunlarimiz çok daginik. Özellikle devlet memurlari ile ilgili mevzuatin çok daginik olmasi, bu durumun çalisanlar arasinda is barisini bozucu nitelikte oldugu, herkesin esit ücret ve anayasanin 10’uncu maddesindeki esitlik ilkesi uyarinca esit statüde olmasi gerektigi noktasinda Danistay’in ve is mahkemelerinin geçmis yillardaki kararlari var. Bu noktadaki düzenlemelerin ayrintilari ortaya çiktikça görürüz ancak yasa koruyucularinin bunlara dikkat etmesi gerekiyor. Tüm devlet memurlarinin ve tüm sözlesmeli statüsündeki personelin, mümkün mertebe ayni statüye getirilmesi noktasinda çalisma yapilmasi gerekmektedir” dedi.

Kaynak: İHA