Kusadasi Güvercin Masa 2022 Yilinda Da Çözümün Adresi Oldu

Kusadasi Belediyesi’nin iletisim merkezi Güvercin Masa, 2022 yilinda toplam 117 bin 401 basvuru aldi. Vatandaslarla belediye arasinda köprü vazifesi gören Güvercin Masa bünyesinde faaliyet gösteren gezici ekip ise yil boyunca Kusadalilari evlerinde ve isyerlerinde ziyaret ederek sorun ve talepleri yerinde tespit etmeyi sürdürdü.

Kusadasi Güvercin Masa 2022 Yilinda Da Çözümün Adresi Oldu


Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel’in göreve gelmesinin ardindan "vatandas memnuniyeti odakli" hizmet anlayisi dogrultusunda yeniden yapilandirilan Güvercin Masa, basvuru merkezi, 7/24 hizmet veren çagri merkezi, talepleri ilgili birimlere ileten koordinasyon birimi ve vatandaslari evlerinde ziyaret eden gezici ekibi ile çalismalarini sürdürüyor. Kusadalilarin, islak imzali dilekçe ile basvuruda bulunabildigi, çagri merkezinden 7/24 kayit olusturabildigi, gezici ekipler, e-posta veya sosyal medya araciligiyla taleplerini ilettigi birim olan Güvercin Masa, 2022 yili boyunca 117 bin 401 basvuru aldi. Bu basvurulardan 23 bin 348’ü basvuru merkezi, 64 bin 474’ü çagri merkezi, 3 bin 431’i gezici ekipler ile 11 bin 694’ü e-posta, whatsapp hatti ve sosyal medyadan yapildi. Vatandaslarin taleplerini ilgili birimlere ve dis kurumlara ileterek gelen cevaplar ile ilgili olarak vatandaslara olumlu ya da olumsuz geri dönüs yapan Güvercin Masa Koordinasyon Merkezi ise bir yillik süre içerisinde 114 bin 976 basvuruya iliskin geri dönüs sagladi.

Kusadasi Belediyesi’nin sorunlarin yerinde tespitini saglamak amaciyla Güvercin Masa bünyesinde kurdugu gezici ekip vatandaslari evlerinde ziyaret ederek mahallelerde yasanan sorunlari yerinde belirlemeye devam ediyor. Teknik donanim ve personel yönünden de güçlendirilen gezici ekip, her gün Kusadasi’nin farkli bir mahallesine giderek yaptigi ev ziyaretlerinde vatandaslarla yüz yüze iletisim kuruyor. Gezici ekibin verdigi hizmet, Kusadalilar tarafindan büyük bir memnuniyetle karsilaniyor. Görüsmelerde gezici ekip personeli tarafindan mahalle sakinlerinden gelen sikâyet ve taleplerle ilgili basvuru formlari olusturuluyor. Aninda ilgili birimlere iletilen formlar sayesinde yola çikan ekipler, vakit kaybetmeden bölgedeki aksakliga müdahale ediyor.

Kusadasi Belediyesi’nin basvuru ve çözüm merkezi Güvercin Masa, yeni yeri olan Kusadasi Belediyesi Yeni Hizmet Binasi’nda da hizmet vermeye basladi.

Güvercin Masa’ya 4604040 ve 4447114 numarali çagri merkezi ve 05524604040 numarali whatsapp hatti araciligiyla ulasmanin mümkün oldugu aktarildi.
Kaynak: İHA