Kozan'in Yöresel Ve Kültürel Zenginlikleri Baskent'te Tanitildi

Ankara’da 8-11 Aralik tarihleri arasinda düzenlenen 1. Adana Tanitim Günlerinde Kozan Belediyesinin açtigi yöresel ürünler standi yogun ilgi gördü.

Kozan'in Yöresel Ve Kültürel Zenginlikleri Baskent'te Tanitildi
Kozan Belediye Baskani Kazim Özgan, tanitimini yaptiklari yöresel ürünlerin arada kimse olmadan direkt üreticiden alinarak tüketiciye sunuldugunu söyledi.

Özgan, "Köylü kadinlarimizin eski usul yaptigi reçeller, steril bir sekilde paketleniyor. Besin degeri çok yüksek olan karakilçik bulgurumuz da yine köylüler tarafindan bizim için üretiliyor. Bütün ürünlerimizi Kozanli hemsehrilemiz üretiyor. Umut ediyorum ki yöresel ürünler çok daha büyüyecek ve bundan kazanç saglayan vatandaslarimiz çogalacaktir” diye konustu.

Kozan’in tarihi ve kültürel zenginliklerine dikkat çeken Baskan Özgan, “Kozan çok kadim bir sehirdir, sadece lezzetleri ve dogal güzellikleri ile degil tarihi ile de çok önemli bir yere sahiptir. Karasis, Kozan ve Anavarza basta olmak üzere bölgemiz birçok kaleye ve tarihi yapiya ev sahipligi yapmaktadir. Tarihin derinliklerine inildikçe bölgemizin degeri daha artmaktadir” dedi.

Kaynak: İHA