Kartal, Kar Ve Buzlanmaya Karsi Hazir

Kartal Belediyesi, olumsuz hava kosullarina yönelik muhtemel kar yagisi ve buzlanmaya karsi ilçede tedbirlerini almaya basladi.

Kartal, Kar Ve Buzlanmaya Karsi Hazir
Fen Isleri Müdürlügü’ne bagli ekipler ilçe genelinde özellikle Aydos, Hürriyet ve Yakacik Mahallerinde buzlanma meydana gelebilecek noktalar için hazirliklarini tamamladi. Muhtemel kar yagisi ve buzlanmaya karsi daha hizli müdahale edebilmek için merkezi noktalara tuz stoklamaya basladi.

Meydana gelmesi muhtemel kar yagisi ve buzlanmaya karsi 24 saat nöbet tutan ekipler, muhtemel kaza ve yaralanmalara karsi tedbirleri de had safhaya çikardi.

Ilçe genelinde 4 tane solüsyon serpen tanker, 4 tuz robotu, 2 greyder, 4 is makinasi, 5 kamyon ve 13 ekip araci, kar ve buzlanma ile mücadele çalismasina ayrildi. Ekiplerin muhtemel bir kar yagisi ve buzlanmada kapanan yollara daha hizli müdahalesi için ilçe genelinde stoklanan 3 bin ton tuzun bir kismi belirlenen bazi merkezi noktalara getirilerek hazir edildi. Ekipler buzlanma olmasi durumunda merkezi tuz depolama alanina gitmeden mahallelere yakin olarak belirlenen bu noktalardan tuz alarak cadde ve sokaklara hizla müdahale edebilecek.
Kaynak: İHA