Gri Kategoriye 2 Çizik Daha

Eren Abluka Sonbahar-Kis-15 operasyonunda etkisiz hale getirilen 3 teröristten 2’sinin ’Gri’ kategoride oldugu belirlenirken, PKK’nin sözde Gabar Cephesi takim sorumlusu tutuklandi.

Gri Kategoriye 2 Çizik Daha
Eren Abluka Sonbahar-Kis-15 operasyonu kapsaminda, Sirnak Jandarma Bölge Komutanligi koordinesinde Il Jandarma Komutanligi tarafindan Güçlükonak ilçesi Gabar Dagi bölgesinde 3 terörist silahlari ile birlikte etkisiz hale getirilmis, operasyonun devaminda 1 terörist de sag olarak ele geçirilmisti.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin kimlikleri belirlendi. Teröristlerden birinin sözde YJA-Star Sorumlusu, Terör Arananlar Listesinde Gri kategoride yer alan Silav Koçer kod adli Behiye Kaçar oldugu belirlendi.

Sehidimizin kani yerde kalmadi

Diger teröristin Terör Arananlar Listesinde Gri kategoride yer alan ve örgütün sözde özel kuvvetlerinde bulunan Agit Nizip kod adli Yakup Demir oldugu, teröristin 6 Mayis 2019 tarihinde Gabar Dagi Karageçit mevkiinde 6’nci Piyade Komando Tugay Komutanliginca icra edilen operasyonda, P.Söz.Er Görkem Akkus’un sehit edildigi silahli saldiri olayina katildigi belirlendi.

Operasyonlarin devaminda, JÖH ve Jandarma Komando Timleri ile çatismaya giren ve bir magarada sikistirilan 1 terörist silah ve teçhizati ile birlikte sag olarak ele geçirilmisti.

PKK’nin sözde Gabar Cephesi takim sorumlusu tutuklandi

Sag olarak ele geçirilen teröristin ise 2020 yilinda yurt içine gönderilen sözde Gabar Cephesi Geli Takimi sorumlusu Bermal Zilan kod adli Mihriban Sekmen oldugu, 2017 yilinda Hakkari’nin Semdinli ilçesi kirsalinda PKK/KCK-PYD/YPG tarafindan gerçeklestirilen birçok silahli saldiri olayina katildigi tespit edildi.

Gözaltina alinan terörist, adli islemlerinin tamamlanmasinin ardindan çikarildigi mahkemece tutuklandi.
Kaynak: İHA