Çat'tan CHP'li Kaya'ya Tepki

Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Sadik Çat’tan CHP’li Kaya’ya çok sert tepki.

Çat'tan CHP'li Kaya'ya Tepki
CHP Ankara Milletvekili Yildirim Kaya’nin bazi STK’lari hedef alan konusmasini "Hadsizlik" olarak degerlendiren Sadik Çat, "Iftiracilar yine is basina geçmis ama Millet bunlarin ne oldugunu çok iyi biliyor" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yildirim Kaya; TBMM Genel Kurulu’nda vakif ve dernekleri hedef aldi. Yildirim Kaya; aralarinda Anadolu Gençlik Dernegi (AGD), Milli Gençlik Vakfi (MGV) ve bazi sivil toplum kuruluslarinin bulundugu vakif ve derneklerin isminin yazili oldugu dövizi göstererek, "Milli Egitim Bakanligi çocuklara tecavüzlerle anilan bu tarikatlarla, bu vakiflarla protokoller imzaliyor" iddiasinda bulundu.

CHP’li Kaya’nin bu konusmasin ardindan Gerek STK temsilcilerinden ve gerekse siyaset kanadindan tepkilerde ardin ardina gelmeye basladi.

Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Sadik Çat, CHP’li Yildirim Kaya’nin bu konusmasini "Hadsizlik" olarak degerlendirdi. Çat, açiklamasinda, "Insanlara hizmet noktasinda yillardir çaba gösteren bu sivil toplum kuruluslarimiza yapilan yakistirma ve ortaya atilan iftiralari siddetle kiniyoruz. CHP’li vekil haddini asarak böyle bir konusma yapmis ve kendi zihniyetlerini bir kez daha ortaya koymuslardir. Bu tür iftiralari daha öncede yaptilar ama Milletimiz bunlarin bu iftiralarina asla prim vermedi. Bu ülkenin mayasi kiymetli kurumlarimizi, sivil toplum kuruluslarini Meclis kürsüsünden itham eden, inancindan geçmisinden, tarihinden, örfünden habersiz, hadsiz açiklamalari kabul etmemiz mümkün degildir. Gerek Genel Baskanimiz Dr. Fatih Erbakan ve gerekse Yeniden Refah Partisi olarak 28 subat zihniyetini hatirlatan bu çirkin yaklasimi telin ediyoruz. Yapilan bu iftiralarin hukuk nezdinde takipçisi olacagiz" dedi.

Kaynak: İHA