BUÜ'lü Genç Akademisyen, 'Oxodes' Ile En Iyiler Arasina Girdi

ITÜ Çekirdek tarafindan düzenlenen BigBangStartup Challenge 2022 Yarismasi’nda büyük ödüller sahiplerini buldu. Toplam 500 girisimcinin basvurdugu yarismada BUÜ Mühendislik Fakültesi’nde çalismalarina devam eden Arastirma Görevlisi Mert Ali Özel, en iyi 4 girisimci arasinda yer almayi basardi.

BUÜ'lü Genç Akademisyen, 'Oxodes' Ile En Iyiler Arasina Girdi
Istanbul Ticaret Odasi’nin (ISO) destekleriyle gerçeklestirilen ITÜ Çekirdek BigBangStartup Challenge 2022 tamamlandi. Yarismanin finalinde 2022’nin en iyi girisim projelerine ödülleri takdim edildi. BUÜ’lü genç akademisyen Arastirma Görevlisi Mert Ali Özel’in sahip oldugu Oxodes Teknoloji, en iyi 4 girisim projesi arasinda yer alarak 350 bin lira büyük ödülü almaya hak kazandi. Yarismada “iyiMetal, “Tayko Pil” ve MYTH.Ai” girisimleri de ayni ödüle layik görüldü.

Gelecegin mühendis adayindan büyük basari

Ayni yarismaya kurdugu AxMagShift isimli girisim projesi ile katilan BUÜ Mühendislik Fakültesi ögrencisi Emrecan Uyar ise en iyi 71 girisim arasinda gösterildi. Henüz ögrenci olmasina ragmen büyük bir basari elde eden Emrecan, final töreninde sahneye çikarak 150 bin liralik ödül çekini jüri üyelerinin elinden aldi.

“Gurur duyuyoruz”

Aras. Gör. Mert Ali Özel ve ögrenci Emrecan Uyar’in elde ettigi basarilari büyük bir gururla takip ettiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Üniversite yönetimi olarak her zaman genç girisimcilerin yaninda olduklarini söyledi.

Türkiye’nin düsünen, arastiran ve üreten gençlere ihtiyaç duyduguna isaret eden Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz; “Bu gençlerimizin sayisinin artmasi için bizlere de büyük sorumluluklar düsüyor. Bu anlayis ile tüm akademik ve bilimsel altyapimizi gelistirmeye, ögrencilerimizin de bu donanimlardan daha fazla yararlanmasi için çalisiyoruz. Akademik kadromuz da bu konuda ciddi bir sorumluluk üstleniyor. Hep birlikte gelecegin girisimcilerini, bilim insanlarini ve akademisyenlerini yetistirmek için gayret ediyoruz. Girisim projeleri ile kiymetli bir ödülü hak eden ögrencilerimizi gönülden tebrik ediyoruz” seklinde konustu.

BUÜ Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Akin Burak Etemoglu ise genç akademisyen ve ögrencisini tebrik ederek, basarilarinin devami temennisinde bulundu. Dekan Etemoglu, fakülte olarak destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: İHA